Prognoza meteo: Vremea rea se extinde în toată ţara. Vin ploi puternice şi vijelii

Prognoza meteo: Vremea rea se extinde în toată ţara. Vin ploi puternice şi vijelii

Vreme rea în toate regiunile FOTO Shutterstock

Vremea se strică în toată ţară, iar instabilitatea atmosferică se extinde. În Bărăgan, duminică, meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial şi vânt puternic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, 16 august, până la ora 23.00, vremea rea pune stăpânire pe toate regiunile.  În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe suprafeţe mici 40...50 l/mp, au anunţat reprezentanţii ANM.
 
 
Sâmbătă, 15 august, vremea va deveni în general instabilă în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de vest se va răcori. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor, trecător cu aspect de vijelie.
 
Conform meteorologilor, temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă în jumătatea de vest a ţării, vor fi cuprinse între 22 de grade în Dealurile de Vest şi 33 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor situa între 13 şi 21 de grade.
 
În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă la amiază, dar va deveni instabilă spre seară şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a intervalului, când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 17...18 grade.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările