Prognoza meteo: Cât mai ţine vremea bună. În ce regiuni cade brumă, când loveşte valul de ploi puternice şi frig

Prognoza meteo: Cât mai ţine vremea bună. În ce regiuni cade brumă, când loveşte valul de ploi puternice şi frig

Vreme frumoasă de toamnă FOTO Adevărul

Vremea caldă conitună şi în următoarele zile, când meteorologii prognozează maxime de 25 de grade, temperaturi anormale pentru data din calendar. Un val de ploi va lovi România la sfârşitul săptămânii viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai mari valori in Crisana si in Maramureş. Izolat în zonele joase de relief dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.
Vineri, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, excepţie vor face regiunile estice, unde se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale, iar în special pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Dobrogea, Muntenia şi sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai mari valori in Crisana si in Maramures, iar cele minime în general între 2 şi 12 grade. Izolat în zonele joase de relief dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.
 
Şi sâmbătă, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale în regiunile intracarpatice şi apropiate de acestea în rest. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare ziua, în sudul Banatului şi al Moldovei, jumătatea estică a Munteniei precum şi în Dobrogea. Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime între 1 şi 13 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -4 grade, unde se va produce brumă. Dimineaţa şi noaptea cu totul izolat va fi ceaţă.
 
Duminică, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe crestele montane, iar pe parcursul zilei trecător şi în Dobrogea şi în jumătatea de est a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime între -4 grade în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă, şi 14 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.
 
Săptămâna începe tot cu vreme bună în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil în nordul, estul şi centrul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 23 de grade, iar cele minime între -4 grade în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă, şi 14 grade pe litoral. Cu totul izolat, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Până joi nu va fi strop de ploaie, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere spre sfârşitul intervalului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările