Prognoza meteo: Ce fenomene extreme se anunţă în noiembrie. Cât va ploua, când loveşte frigul şi unde vine iarna

Prognoza meteo: Ce fenomene extreme se anunţă în noiembrie. Cât va ploua, când loveşte frigul şi unde vine iarna

Vreme de toamnă FOTO Adevărul

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în noiembrie. Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. În primele zile ale lunii, temperaturile vor fi foarte crescute, de 25 de grade, însă în weekend, maximele scad şi cu 10 grade. Ploile îşi vor face şi ele apariţia în peisaj, începând cu jumătatea lunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

   Săptămâna 29.10.2018 – 05.11.2018
 
Temperatura aerului va avea valori semnificativ mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de normele climatologice ale săptămânii local în regiunile vestice şi nord-vestice şi vor fi în general deficitare în rest. 
 
Săptămâna 05.11.2018 – 12.11.2018
 
Valorile termice se vor situa peste de cele normale pentru această dată, cu abatere uşor mai mare în regiunile vestice şi nord-vestice. Regimul pluviometric este posibil să fie în general uşor deficitar în cea mai mare parte a ţării. 
 
Săptămâna 12.11.2018 – 19.11.2018
 
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale ale perioadei, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii ce sunt estimate a se înregistra în acest interval se vor situa în jurul celor normale din punct de vedere climatologic.
 
Săptămâna 19.11.2018 – 26.11.2018
 
La nivelul întregii ţări, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână. Cantităţile de precipitaţii ce se vor acumula în acest interval, în cea mai mare parte a ţării, se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările