Prefectura Călăraşi: 1.504 persoane sunt izolate la domiciliu, iar 171 în carantină

Prefectura Călăraşi: 1.504 persoane sunt izolate la domiciliu, iar 171 în carantină

Peste 1.500 de persoane sunt izolate la Călăraşi de teama coronavirusului FOTO Shutterstock

În contextul informării privind situaţia generată de răspâdirea virusului COVID-19, la nivelul judeţului Călăraşi, în data de 28 martie, ora 15.00, existau 171 de persoane în carantină, 1.504 persoane izolate la domiciliu, aflate sub monitorizare, 34 de persoane ieşite din carantină, rezultatele testelor acestora fiind negative, iar alte 449 de persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţele de ordine au efectuat în continuare controale şi verificări, în contextul impus de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare în vigoare, precum şi asigurarea pazei locaţiilor de carantinare. Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 147 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 82 de sancţiuni în valoare de aproximativ 117.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricţiile stabilite de Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
 
"Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. Instituţia Prefectului judeţului Călăraşi face apel la cetăţeni să respecte întocmai recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", a transmis Prefectura Călăraşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: