Patru bărbaţi care au furat economiile unui bătrân, plasaţi sub control judiciar

Patru bărbaţi care au furat economiile unui bătrân, plasaţi sub control judiciar

Poliţia i-a prins pe suspecţi şi a recuperat o parte din prejudiciu FOTO Adevărul

Patru bărbaţi care au jefuit un bătrân, în vârstă de 79 de ani, din comuna Dor Mărunt, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile de Judecătoria Lehliu-Gară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspecţii au furat din casa bătrânului toate economiile de-o viaţă. Banii, 43.000 de lei, erau ţinuţi în casă, într-un sertar şi se pare că autorii au acţionat la pont. Ei l-au păcălit pe bătrân că doresc să cumpere un loc de veci pe care acesta îl avea de vânzare. Conform anchetatorilor, 3 dintre ei l-au ţinut de vorbă la poartă, în timpul ce al patrulea s-a strecurat în casă şi a scotocit după bani. La scurt timp după ce a fost tâlhărit, bătrânul s-a dezmeticit şi a alertat Poliţia. Le-a spun însă că i-au dispărut doar 3.000 de lei pe data de 9 februarie.
 
Poliţiştii Secţiei 7 Dor Mărunt împreună cu cei din Lehliu Gară, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Călăraşi, au desfăşurat un complex de activităţi informative şi de cercetare penală din care a rezultat că bărbatul locuieşte singur, iar din cauza vârstei, dar şi pe fondul unei incoerenţe în transmiterea informaţiei, a existat bănuiala rezonabilă că suma de bani sustrasă a fost mult mai mare faţă de cea reclamată iniţial.

Poliţiştii spun că cele 4 persoane din localitatea Dor Mărunt,  în urma unei înţelegeri prealabile, s-au deplasat la locuinţa victimei sub pretextul că doresc să obţină informaţii cu privire la cumpărarea unui loc de veci. Profitând de faptul că aceasta a ieşit la poartă pentru discuţii, unul dintre bărbaţi a pătruns fără să fie văzut în locuinţă şi dintr-un sertar a sustras suma de 43.000 de lei.
La data de 22 februarie a.c., au fost desfăşurate două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Dor Mărunt, fiind găsită suma de 25.300 de lei.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru o perioada de 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi tăinuire.
Ulterior, la data de 23 februarie, faţă de cei patru bărbaţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările