Parteneriat româno-bulgar de peste 3 milioane de euro. Dotări de ultimă generaţie pentru situaţii de urgenţă

Parteneriat româno-bulgar de peste 3 milioane de euro. Dotări de ultimă generaţie pentru situaţii de urgenţă

Vasile Iliuţă, preşedintel CJ Călăraşi, la semnarea actului adiţional al contractului FOTO CJ

Pentru a fi gata de intervenţie, atunci când situaţia o impune, autorităţile din Călăraşi au semna un parteneriat cu vecinii bulgari pentru a cumpăra echipamente de ultimă generaţie. Este vorba despre dotări care vor fi folosite în caz de inundaţii majore, dar şi în situaţii extreme, cum ar fi ridicarea unor bombe neexplodate.

Ştiri pe aceeaşi temă“Consiliul Judeţean Călăraşi a semnat actul adiţional al contractului de finanţare pentru achiziţionarea de echipamente pentru situaţii de urgenţă cu municipalitatea Polski Trambesh, din Bulgaria. Valoarea proiectului este de 2,7 milioane de euro şi presupune dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” (ISU) al judeţului Călăraşi cu un sistem mobil de pompare a apei şi o macara de 60 de tone”, spun reprezentanţii CJ Călăraşi. “Contractul a fost încheiat la jumătatea lunii martie, prin programul INTERREG România-Bulgaria, în valoare de 2 milioane euro, bugetul alocat judeţului Călăraşi, în care instituţia noastră figurează ca beneficiar 2, lider de proiect fiind partea bulgară din Polski-Trambesh”, a explicat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Călăraşi.

Recent, la sediul BRCT a fost semnat actul aditional al acestui contract de finanţare care priveşte achiziţionarea de echipamente pentru situaţii de urgenţă: sistem mobil de pompare a apei cu o valoare estimată de 250.000 euro şi o macara de 60 de tone cu o valoare estimată de 450.000 euro.
Proiectul bulgarilor, în parteneriat cu CJ Călăraşi, are o valoare totală de 3.853.515 euro, iar pe lista activităţilor principale ale proiectului se află şi organizarea de exerciţii comune în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Proiect european cu vecinii de la sud de Dunăre

Încă de la începutul anului, reprezentaţi ai CJ Călăraşi şi ai ISU au mers, la sfârşitul lunii martie, în Bulgaria,  pentru a participa la o sesiune de informare cu privire la managementul de risc şi protecţia la inundaţii în cele două regiuni, proiect european pe care urmează să îl deruleze cele două ţări.
Echipa de proiect din cadrul Direcţiei de Dezvoltare a Consiliului Judeţean Călăraşi şi  reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi au discutat punctual fiecare dintre obiectivele acestui ambiţios proiect cu partenerii bulgari din localitatea Polski-Trambesh.

Consiliul Judeţean Călăraşi, care are calitatea de beneficiar partener în acest proiect,  va achiziţiona echipamente moderne de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, un sistem mobil de pompare a apei cu o capacitate de 30.000 litri/ minut,  un vehicul de intervenţie în caz de urgenţă pentru transport bombe neexplodate, un vehicul de intervenţie în caz de urgenţă tip macara de 60 de tone împreună cu echipamente specifice  de salvare de la înălţime.
 
Vă recomandăm şi:

Aplicaţie tactică. Militarii de la ISU au simulat intervenţia la situaţii de urgenţă

Exerciţiu tactic în hipermarket. Mobilizare de forţe de la ISU, intervenţii contracronometru

Exerciţiu tactic pe Autostrada Soarelui, la km 111. Mobilizare de forţe, intervenţii contracronometru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările