Copiii din 10 şcoli desfăşoară cursuri exclusiv online

Copiii din 10 şcoli desfăşoară cursuri exclusiv online

Copiii din 10 şcoli desfăşoară cursuri exclusiv online FOTO Shutterstock

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din judeţ. Până în prezent, 10 şcoli au trecut în scenariul roşu, adică desfăşoară ore exclusiv online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin urmare, ieri, 21 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unităţile de învăţământ, se înregistrează următoarea situaţie:
 
– 255 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;
 
– 38 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
 
– 10 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
 
Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.
 
În judeţul Călăraşi, până marţi, 22 septembrie, au fost înregistrate 756 de cazuri de infecţie cu COVID_19 şi 32 de decese.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările