Ceaţă densă pe Autostrada Soarelui. Şoferii, sfătuiţi să nu oprească pe benzile de circulaţie

Ceaţă densă pe Autostrada Soarelui. Şoferii, sfătuiţi să nu oprească pe benzile de circulaţie

Ceaţa pune traficul în pericol FOTO Adevărul

Ceaţa densă pune în pericol traficul. Pe Autostrada Soarelui, vizibilitatea scade sub 100 de metri, pe mai multe sectoare de drum.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2, pe tronsonul kilometric 64 (localitatea Lehliu Gară, jud. Călăraşi) - 160 (localitatea Cernavodă, jud. Constanţa), traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 150 de metri.
 
De asemenea, în condiţii de ceaţă densă (vizibilitate sub 100 de metri) se desfăşoară circulaţia rutieră şi pe tronsonul kilometric 26 -20, pe sensul către Capitală al Autostrăzii Soarelui, în zona localităţilor Cernica şi Brăneşti, judeţul Ilfov.
 
Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli. Şoferii sunt sfătuiţi să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari, avertizează poliţiştii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: