VIDEO Montarea tăblierelor, etapă importantă în construcţia podului peste râul Buzău

VIDEO Montarea tăblierelor, etapă importantă în construcţia podului peste râul Buzău

Noul pod peste râul Buzău prinde contur. Macarale uriaşe ridică pe piloni primele tăbliere grele de câteva zeci de tone. De anul viitor, podul construit între Buzău şi Vadu Paşii ar putea fi alternativă la traversarea râului Buzău pentru maşinile de pe ruta Bucureşti - Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe şantierul podului de la Vadu Paşii se execută una dintre etapele cele mai complexe ale lucrării.
 
Muncitorii montează primul tronson metalic al podului, spre malul dinspre oraşul Buzău. Operaţiunea se va muta, în următoarele săptămânii, pe porţiunea aflată în dreptul cursului de apă.
 
După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului, executată cu macarale de mare tonaj, urmează ca muncitorii să toarne asfaltul.
 
Pentru că lucrările se derulează într-un ritm bun şi dacă vremea nu se va înrăutăţi, podul ar putea fi dat în folosinţă până în vara anului viitor.
 
Termenul de finalizare a fost prelungit, din cauza viiturilor puternice din luna mai care au măturat tone de fier beton şi a deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susţinere a podului.
 
Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei. 
 
Lucrarea este executată de un consorţiu care a angajat forţă de muncă din Buzău. De anul viitor, podul construit între Buzău şi Vadu Paşii va fi alternativă la  traversarea râului Buzău pentru maşinile de pe ruta Bucureşti către Moldova sau judeţele din estul ţării. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările