Târg de obiecte cu valoare sentimentală, la Nehoiu, pentru salvarea unei fetiţe cu o gravă afecţiune musculară

Târg de obiecte cu valoare sentimentală, la Nehoiu, pentru salvarea unei fetiţe cu o gravă afecţiune musculară

Foto Teodor Cârdei

Test de generozitate pentru buzoieni: sunt invitaţi la un inedit târg caritabil, în oraşul Nehoiu, organizat pentru strângerea de fonduri necesare salvării unei fetiţe de nici doi ani. Alessia a fost diagnosticată cu o boală care în timp provoacă decesul. Evenimentul este programat în acest weekend.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”Dacă aveţi pe acasă obiecte pe care nu le mai folosiţi, cum ar fi: cărţi, haine, obiecte decorative, căni, tablouri, orice, le puteţi dona! Cineva se va bucura de ele şi banii vor ajunge la micuţa Alessia!”, este mesajul postat de organizatorii târgului caritabil din Nehoiu.
 
Un grup de voluntari mobilizaţi de Andreea Leuleţ şi Cristina Miron colectează deja obiectele pe care clienţii târgului le pot găsi pe tarabe. Acţiunea are loc duminică, 6 septembrie, în faţa centrului de informare turistică. între orele 10:00 - 14:00.
 
”Pentru donarea de obiecte ce vor fi vândute la târg, acestea se vor colecta la centru de informare Nehoiu până pe data de 5 septembrie”, scrie Andreea Leuleţ, una dintre iniţiatoarele acţiunii caritabile. Banii strânşi din vânzarea obiectelor vor intra în contul Fundaţiei ”Împreună pentru Alessia -SMA1”.
 
Beneficiarul evenimentului din Nehoiu este Alessia Lăcrămioara Curcă, o fetiţă de 1 an şi 4 luni, care ”duce pe umeri un diagnostic cumplit de SMA1 ( Amiotrofie Spinală Musculară de tip 1)”. SMA1 înseamnă degradarea progresivă a musculaturii întregului corp, inclusiv musculatura sistemului respirator, ce conduce inevitabil la deces prin stop cardiac.
 
Tratamentul care opreşte evoluţia bolii se numeşte Zolgensma şi este cel mai scump medicament din lume; costă 2.1 milioane dolari. Strângerea de fonduri organizată de fundaţia ”Împreună pentru Alessia -SMA1” a început în urmă cu 5 săptămâni iar până acum s-au strâns peste 700.000 dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările