„Vacanţa artelor la muzeu”, încheiată între jucării

„Vacanţa artelor la muzeu”, încheiată între jucării

Punct final în programul „Vacanţa artelor la muzeu” FOTO Muzeul Casa Mureşenilor

A 16-a ediţie a programului „Vacanţa artelor la muzeu” s-a desfăşurat cu un număr limitat de participanţi, din cauza condiţiilor impuse de pandemie

A avut loc şi ultima activitate din programul „Vacanţa artelor la muzeu”, derulat de Muzeul Casa Mureşenilor. A 16-a ediţie a fost una specială, desfăşurată în vreme de pandemie, ceea ce a făcut ca numărul copiilor care au participat la acţiuni să fie limitat. 
 
La ultima dintre activităţile programate în această vară de „Vacanţa artelor la muzeu” au luat parte 12 copii. Aceştia au rememorat activităţile derulate în această vară la muzeu sau în diverse alte locuri din oraş şi din judeţ. În cele 2 luni au avut loc 16 ateliere, activităţi şi excursii pe care elevii le-au reprezentat într-un atelier de desene pe asfaltul din curtea muzeului. 
 
Ploaia le-a dat puţin peste cap planurile şi copiii au fost nevoiţi să se retragă în interiorul muzeului, nu înainte să se bucure de prăjiturile şi sucurile oferite de gazde. Daniel, unul dintre elevi a cântat la chitară clasică mai multe piese care i-au strâns pe participanţi în jurul lui, iar, apoi, colecţionarul Cristian Dumitru  le-a vorbit copiilor despre pasiunea de a colecţiona jucării de epocă şi despre  Muzeul Jucăriilor, ce are peste 15.000 de jucării în patrimoniu. 
 
Activitatea a continuat cu o prezentare a păpuşilor de teatru de către maestrul Iulian Ene. Copiii s-au jucat cu păpuşile şi au manevrat marionetele, în timp ce-l ascultau pe Daniel la chitară.
 
La acţiuni au participat şi copii cu posibilităţi materiale mai reduse, dar ceilalţi elevi au adus de fiecare dată gustări, dulciuri şi alte daruri pentru cei care nu îşi permiteau mai mult. O contribuţie extrem de importantă la succesul activităţilor au avut-o artiştii şi colaboratorii muzeului, care vor fi alături de instituţie şi la acţiunile organizate pe durata toamnei şi în vacanţa de iarnă. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările