UPDATE Traficul feroviar între Braşov şi Predeal a fost reluat. Cinci trenuri întârzieri de cel puţin trei ore

UPDATE Traficul feroviar între Braşov şi Predeal a fost reluat. Cinci trenuri întârzieri de cel puţin trei ore

Toate trenurile care vin de la Bucureşti vor fi oprite în Gara Predeal până la curăţarea liniei de cale ferată.

Precipitaţiile abudente şi vântul au doborât mai mulţi copaci pe şine în această dimineaţă. Un tren de marfă şi unul de călători sunt blocate la această oră între Braşov şi Predeal.

UPDATE 14.25. Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost reluată pe firul II, după ce echipele feroviare au intervenit pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi pe linia de contact şi în gabaritul căii ferate, între staţiile Timişu de Sus – Predeal. Trenurile de călători staţionate vor fi tractate cu locomotive diesel şi îşi vor relua circulaţia funcţie de rangul trenului.

 Echipele feroviare se află în continuare în linie curentă şi intervin cu forţă umană şi drezine pantograf pentru remedierea defecţiunilor survenite la firul de contact în urma prăbuşirii copacilor, astfel încât traficul feroviar să fie reluat cu locomotive electrice pe intervalul de staţii Timişu de Sus – Predeal. Cinci trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârzieri mari.

UPDATE 10.40 În acest moment cinci  trenuri sunt oprite în gările de pe traseu, un singur tren fiind oprit în linie curentă:

IR 1642 Baia Mare - Bucureşti Nord, staţionează în linie curentă între Timişul de Sus şi Predeal (firul II).

R 3002 Braşov – Bucureşti Nord, staţionează în Dârste

 IR 1745 Bucureşti Nord – Cluj Napoca, staţionează în Predeal

IR 1644 Salva – Bucureşti Nord, staţionează în Braşov

  IR 1648 Bistriţa Nord – Bucureşti Nord, staţionează în Braşov

   IR 1637 Bucureşti Nord – Braşov, staţionează în Predeal

Traficul feroviar pe raza judeţului Braşov se desfăşoară în condiţii meteo nefavorabile - ninsoare şi vânt. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment feroviar şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic.

Echipele de intervenţie ale CFR sunt la faţa locului şi încearcă să remedieze situaţia cât mai rapid. Toate garniturile care vin din vestul ţării şi merg spre capitală vor fi oprite în Gara Braşov. Trenurile care vin de la Bucureşti vor fi oprite în Gara Predeal. În plus trenurile vor avea întârzieri semnificative de cel puţin două-trei ore.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Şi ieri traficul feroviar a fost blocat din acelaşi motiv aproape şapte ore. Şapte trenuri de călători au fost oprite în gările din Predeal şi Braşov. În total garniturile au totalizat 1.100 de minute de întârziere.

Şoferii care nu au maşinile echipate cu anvelope de iarnă nu vor fi lăsaţi să circule pe Dn 1 spre Predeal, DN 73 spre Bran, Dn 13 Pădurea Bogăţii şi DN 11 spre Covasna.

Vom reveni cu amănunte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: