Schimbare radicală pentru Piaţa Sfatului din Braşov. Ce vrea Primăria să facă în „Punctul zero“ al oraşului

Schimbare radicală pentru Piaţa Sfatului din Braşov. Ce vrea Primăria să facă în „Punctul zero“ al oraşului

Piaţa Sfatului din Braşov FOTO Primăria Braşov

Până de Crăciun, primarul Allen Coliban spune că va lansa concursul pentru schimbarea la faţă a celui mai cunoscut loc din Braşov - Piaţa Sfatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piaţa Sfatului din Braşov va arăta cu totul altfel. Un proiect al Primăriei Braşov prin care se doreşte reamenajarea inimii Centrului Istoric al oraşului de la poalele Tâmpei va debuta în curând. Deocamdată, municipalitatea a lansat concursul de soluţii. 
 
Autorităţile locale au alocat, numai pentru serviciile de proiectare şi premiile pe care le vor acorda, peste 1,5 milioane lei, plus TVA. 
 
„Piaţa Sfatului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare încă de dinainte de Revoluţie. Considerăm că este momentul ca acest lucru să se întâmple, dar nu oricum, ci printr-un concurs internaţional de soluţii, care să fie jurizat de arhitecţi cu experienţă de la nivel naţional şi internaţional şi pe care l-am lansat în aceste zile”, a precizat Allen Coliban, primarul Braşovului. 
 
Edilul şef a menţionat că a semnat documentaţia procedurii de atribuire şi urmează ca Ordinul Arhitecţilor din România să îşi desemneze membrii în viitorul juriu. 

Totodată, primarul Braşovului spune că, până la sfârşitul anului, îşi doreşte să facă şi anunţul public pentru organizarea concursului. 
 
Allen Coliban a subliniat că obiectivul concursului constă în formularea unei soluţii de amenajare a spaţiului public respectând patrimoniul construit. De asemenea, soluţia va trebui să ţină cont de toate etapele istorice prin care a trecut această piaţă.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

„Taxa de solidaritate” ar lovi peste 330 de companii. Care sunt acestea şi de ce solicită oamenii de afaceri americani statului să renunţe la idee

Ginecologul viral pe TikTok, care dă sfaturi pe înţelesul tuturor. „Se vede că în şcoli lipseşte educaţia sexuală”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările