Primăria Braşov câştigă primul proces cu concesionarul parcărilor din oraş. Ce avantaje au şoferii

Primăria Braşov câştigă primul proces cu concesionarul parcărilor din oraş. Ce avantaje au şoferii

Parcările publice din Braşov vor fi gratuite pe timpul nopţii şi duminica

Primăria Braşov a câştigat primul proces important cu concesionarul parcărilor din oraş, P&P. Astfel, noaptea şi duminica şoferii nu vor mai fi obligaţi să plătească parcarea pe domeniul public

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce pierrduse până acum toate procesele cu P&P, firma care administrează parcările publice din oraş, Primăria Braşov a obţinut un prim succes tocmai în primul proces al cărui rezultat contează. Municipalitatea pierduse în primă instanţă şi acest proces, dar Curtea de Apel Ploieşti i-a dat dreptate. 
 
Braşovenii nu vor mai plăti pe timpul nopţii şi duminica pentru locurile de parcare aflate în proprietatea Primăriei Braşov. Municipalitatea a câştigat un prim proces din seria mai lungă cu firma care administrează parcările publice, după ce a contestat decizia Tribunalului Covasna care prevedea plata 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. 
 
„Municipalitatea a câştigat definitiv procesul pe care-l avea cu P&P cu privire la noul regulament de parcare. Astfel, conform deciziei Curţii de Apel Ploieşti, firma P&P are obligaţia de a percepe tariful de parcare doar în intervalul orar 8:00 – 20:00, de luni până sâmbătă. Alte prevederi din regulament sunt cele referitoare la definirea noţiunii de riveran şi care sunt persoanele care au dreptul să obţină acest abonament de riveran în parcările publice cu plată”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.
 
Acesta a fost primul proces câştigat de Primăria Braşov împotriva societăţii care gestionează parcările din oraş. Cele mai multe dintre cauzele de până acum nu aveau, însă, legătură directă cu divergenţele dintre cele două entităţi, ci erau mai degrabă chestiuni legate de proceduri. Cea mai importantă dintre neînţelegeri este legată chiar de anularea contractului de concesiune, dar va mai dura până vom avea o decizie finală în acest dosar. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările