Amendă de 50.000 de lei pentru magazinul Spar de pe Griviţei. S-au găsit prăjituri Barni expirate de opt luni

Amendă de 50.000 de lei pentru magazinul Spar
de pe Griviţei. S-au găsit prăjituri Barni expirate de opt luni

Carnea expirată a fost retrasă de la vânzare. FOTOArhivă.

Controlul inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor a fost făcut după ce mai multe anagajate s-au plâns că sunt obligate să spele carne şi mezelurile expirate şi să le vândă din nou.

Inspecţia a scos la iveală lucruri şocante. După ce angajatele au refuzat să mai vândă marfă expirată au fost concediate şi nici nu li s-au plătit salariile restante. În plus inspectorii au găsit mai multe produse carne expirate. Grav este şi faptul că la vânzare erau expuse prăjiturele Barni expirate de opt luni. Un copil care ar fi consumat acest produs s-ar fi putut îmbolnăvi grav.

„Am încheiat controlul şi am aplicat amenda maximă prevăzută de lege, adică 50.000 de lei“,a declarat Claudiu Sorin Susanu, şeful Comisaritului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

Magazinul este acum închis, decizie luată de conducerea companiei. Firma va fi verificată şi de comisarii de Inspectoratul Teritorial de Muncă Braşov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: