Autobuze second-hand pentru zona metropolitană Baia Mare

Autobuze second-hand pentru zona metropolitană Baia Mare

Autobuzele vor circula în zona metropolitană Baia Mare Foto: Arhivă

Societatea care se ocupă cu transportul public în comun în municipiul Baia Mare, SC Urbis SA, a achiziţionat, în urmă cu doar câteva zile, trei autobuze pentru circulaţia din zona metropolitană Baia Mare. Autobuzele second-hand marca Solaris au fost aduse din Elveţia şi au o vechime de 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor societăţii, autobuzele sunt moderne, cu podea coborâtă pe toată suprafaţa, sistem kneeling pentru înclinarea la bordură, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, aer condiţionat, afisaj electronic. 
 
Aceste mijloace de transport vor fi folosite pe traseele din zona metropolitană respectiv în localitatea Tăuţii Măgherăuş şi Recea. „Am văzut cu satisfacţie că, cei de la societatea Urbis, au înţeles faptul că, toţi locuitorii din Zona Metropolitană trebuie să circule în aceleaşi condiţii aşa cum am discutat şi în cadrul Zonei Metropolitane, în cadrul asocierii pe care o avem cu toate autorităţile locale din Zona Metropolitană. Sunt autobuze rulate, dar de bună calitate la un preţ foarte bun şi care îndeplinesc toate condiţiille de confort, astfel încît să fie mulţumiţi şi cei din afara municipiului Baia Mare”, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare. 
 
SC Urbis SA  a devenit operator regional la începutul acestui an, încă de pe atunci conducerea societăţii arătând că nu dispune de numărul necesar de autobuze pentru a asigura transportul public în toată zona metropolitană.   

Citeşte şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: