Primarul comunei băcăuane Onceşti, Gheorghe Baban, cel mai longeviv edil din judeţul Bacău

Primarul comunei băcăuane Onceşti, Gheorghe Baban, cel mai longeviv edil din judeţul Bacău

Gheorghe Baban (73 de ani) termină al patrulea mandat de primar

Edilul Gheorghe Baban (73 de ani) este liberal din 1990, iar din anul 2000 conduce comuna Onceşti. A construit cinci şcoli noi, două cămine culturale, o primărie, a asfaltat drumuri, iar pe restul le-a pietruit, a pus clopote la biserici şi a adus „lumina“ pe drumurile comunei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilul Gheorghe Baban nu a avut niciodată probleme cu legea, chiar dacă este primar de 16 ani şi a derulat mai multe investiţii majore. Când a fost ales primar PNL, în anul 2000, în tot judeţul mai existau doar doi primari liberali. 

Potrivit propriei declaraţii de avere, Gheorghe Baban are două terenuri în intravilanul şi extravilanul comunei, care totalizează două hectare. Edilul are un apartament în municipiul Bacău, o casă în Onceşti, dar şi alte construcţii, care funcţionează ca magazine/moară.

Conduce o maşină Skoda cumpărată în 2005, nu are bani în conturi dar nici datorii. A câştigat în ultimul an 48 de mii de lei: ca primar, 24 de mii de lei, din activităţi independente, 5 mii de lei, 7 mii din activităţile agricole iar pensia i-a rotunjit veniturile cu încă 12 mii de lei. Primarul liberal Baban are jumătate din acţiunile societăţii „Moara cu Noroc SNC“, care activează în satul Tarniţa în domeniul morăritului.

Mai puteţi citi:

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, trimis în judecată pentru conflict de interese penal


Primarul din Arieşeni, judecat pentru conflict de interese penal. Marin Jurj a plătit servicii de cazare la pensiunea administrată de tatăl său

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările