Fermă de bivoli făcută cu bani europeni

Fermă de bivoli făcută cu bani europeni

În ferma din judeţul Arad trăiesc nouă bivoliţe de lapte şi un bivol

Ferma a fost construită în vecinătatea Parcului Natural „Lunca Mureşului“. Judeţul Arad are o fermă de bivoli care va ajuta la salvarea florei. Ferma, care a fost construită cu bani europeni, se află în oraşul Pecica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul a fost conceput pentru un efectiv de zece animale, mai exact nouă bivoliţe de lapte şi un bivol.
refacerea vegetaţiei

Autorităţile spun că prin aplicarea acestui proiect s-a propus reintroducerea la oraşul Pecica a unei populaţii de bivoli care, prin păşunat, să revigoreze flora originară din Parcul Natural Lunca Mureşului şi să elimine vegetaţia neautohtonă.

Acestea mai spun că zona are o valoare naturală şi peisagistică deosebită, iar menţinerea speciilor tipice zonei şi distrugerea celor nespecifice locului duce la refacerea şi conservarea habitatelor.

Sute de mii de euro
„În cadrul fermei s-a avut în vedere construirea unui grajd pentru adăpostirea animalelor pe timpul iernii, a unui imobil care să găzduiască un cabinet veterinar, precum şi locuinţe pentru cei care lucrează la fermă. Suprafaţa de păşunat este de 11,2 hectare. Bivolul este un animal compatibil cu necesităţile zonei, atât din punct de vedere biologic, cât şi economic. Proiectul prin care s-a construit ferma de bivoli de la Pecica s-a derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România“, a spus Petru Antal, primarul oraşului Pecica.

Valoarea proiectului este de peste 600.000 euro. „Ferma de bivoli poate atrage un număr mare de turişti, în special copii, pentru care urmărirea acestor animale interesante ar fi o lecţie practică de biologie şi un prilej de a petrece mai mult timp în aer liber“, a mai spus primarul din Pecica. Şi locuitorii din zonă sunt încântaţi de construirea acestei ferme.

Activitate pe cale de dispariţie
Creşterea bivolilor este o activitate pe cale de dispariţie în judeţul Arad, doar câteva familii din nordul judeţului, în special din zona Gurahonţ-Hălmagiu, ocupându-se cu creşterea unui număr mic de astfel de animale. Din laptele de bivoliţă se pot obţine preparate foarte apreciate de consumatori, cum ar fi brânzeturile de tipul Mozzarella, Cheddar, Karnal, Surati.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările