Un nou caz de pestă porcină africană în Teleorman. Trei porci dintr-o gospodărie au fost sacrificaţi

Un nou caz de pestă porcină africană în Teleorman. Trei porci dintr-o gospodărie au fost sacrificaţi

Imagine de la o intervenţie a veterinarilor în judeţul Constanţa  FOTO: Adevărul

Un nou caz de pestă porcină africană a fost depistat într-o gospodărie din comuna Segarcea-Vale, în sud-vestul judeţului Teleorman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii DSVSA Teleorman precizează că un nou caz de pestă porcină africană a fost descoperit pe 30 ianuarie în gospodăria unui sătean din comuna Segarcea-Vale.

În respectiva gospodărie erau patru porci, explică Viorel Tudor, purtătorul de cuvânt al DSVSA Teleorman, dintre care unul era mort, iar 3 vii şi nu prezentau semne de îmbolnăvire. Aceştia din urmă au fost sacrificaţi, iar toţi patru au fost îngropaţi într-un loc stabilit de veterinari împreună cu autorităţile din comuna Segarcea-Vale.

Potrivit reprezentantului DSVSA Teleorman, s-a făcut dezinsecţia în zonă şi se trece acum la supravegherea localităţii până la 10 kilometri în jurul focarului. 

Momentan, nu s-au mai înregistrat cazuri de boală la Segarcea-Vale.

Pe 1 februarie au venit buletinele de analiză de la probele exemplarului mort confirmând virusul pestei porcine africane. 
 
 
Mai puteţi citi:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: