S-au afişat notele la Bacalaureat 2021. Cinci absolvenţi din Alba au obţinut media 10

S-au afişat notele la Bacalaureat 2021. Cinci absolvenţi din Alba au obţinut media 10

Foto Adevărul

Ministerul Educaţiei publică luni, 5 iulie, rezultatele la examenul de Bacalaureat 2021. Peste 2.000 de candidaţi din Alba au susţinut probele scrise în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ministerul Educaţiei a publicat luni, la ora 10.00, rezultatele la examenul de Bacalaureat 2021. Peste 2.000 de candidaţi din Alba au susţinut probele scrise în acest an.
 
Contestaţiile vor putea fi depuse astăzi, până la ora 18.00. Rezultatele finale vor fi cunoscute în 9 iulie. 
 
 
 
 
Mediile de 10 la licee din Alba – Bacalaureat 2021 – rezultate înainte de contestaţii:

Colegiul Naţional HCC Alba Iulia – 3 medii de 10 (2 la Mate-Info, una la Filologie)

Colegiul Naţional ”Lucian Blaga” Sebeş – 1 medie de 10 (Filologie)

Colegiul Titu Maiorescu Aiud – 1 medie de 10 (Mate-Info)

În judeţul Alba, s-au prezentat la examen 2.338 de candidaţi dintre cei 2.453 înscrişi (115 absenţi şi 11 eliminaţi din examen). Dintre aceştia, 1.700 au promovat Bacalaureatul (rata de promovare 72,71%).

Au fost cinci medii de 10 şi 452 medii între 9 ş 9,99. Alte 554 de medii au fost între 8,00 şi 8,99, 371 de medii au fost între 7,00 şi 7,99 şi 318 medii între 6,00 şi 6,99. 627 de candidaţi (118 cu medii) au picat examenul. Rata de promovare a candidaţilor din seria curentă este de 77,1%.
 
Textul iniţial: Ministerul Educaţiei şi Cercetării publică rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.
 
Rezultatele vor fi disponibile AICI.
 
Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.
 
Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.
 
Media de promovare a examenului de Bacalaureat este de cel puţin 6 la probele scrise. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
 
- recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
 
Contestaţiile pot fi depuse/transmise luni, 5 iulie, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
 
Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările