Prezenţă foarte ridicată la alegerile parţiale pentru primar în două comune din Alba

Prezenţă foarte ridicată la alegerile parţiale pentru primar în două comune din Alba

Locuitorii s-au prezentat în număr mare la vot. Foto Adevărul

Duminică, 27 iunie 2021, s-au desfăşurat alegerile parţiale pentru primar în comunele Meteş şi Ciuruleasa, din judeţul Alba. Prezenţa la vot a fost însemnată în ambele localităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Ciuruleasa au votat 744 de persoane, prezenţa la urne fiind de 80,08%. Votanţi pe liste permanente şi complementare - 658, votanţi pe liste suplimentare - 52 şi 34 cu urna mobilă. 

Vacantarea funcţiei de primar s-a produs în urma alegerii fostului primar Radu Tuhuţ în funcţia de deputat în Parlamentul României din partea PSD. La alegerile din septembrie 2020, prezenţa în Ciuruleasa a fost de 77%.
 
Au candisat actualul viceprimar, Cioara Ioan Marius, care reprezintă PSD, Oniciu Cristian (şef district) din partea PNL, Bexa Beniamin (preşedinte composesorat) – USR şi Simina Dan Florin (conducător auto) – PMP.
   
În comuna Meteş au votat 1.698 de persoane, prezenţa la urne fiind de 73,41%. Votanţi pe liste permanente şi complementare - 1.542, votanţi pe liste suplimentare - 88 şi votanţi cu urnă mobilă - 68. În septembrie 2020, prezenţa la vot în Meteş a fost de 68,75%.
 
La Meteş s-au înscris cinci candidaţi, patru din partea unor formaţiuni politice şi un independent. Lista candidaţilor este formată din Sânzâiană Daniel din partea PNL, care în prezent este viceprimar la comunei, Ursaleş Traian (fermier) din partea PSD, Farcaş Andreea Simina (designer vestimentar) – AUR, Haneş Vasile Lucian (mecanic auto) – PMP şi Ţipţer Florin Claudiu (administrator) – independent.
 
Alegerile parţiale pentru funcţia de primar sunt organizate ca urmare a decesului tragic al fostului primar Dan Cosmin Opruţa, în urma infectării cu noul coronavirus. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările