Poliţistul Dumitru Dumbravă, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

Poliţistului Dumitru Dumbravă, ofiţer în cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră al IPJ Alba a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Prin sentinţa penală nr.124/2009, pronunţată în şedinţa publică din data de 13.10.2009, Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia Penală, în dosarul penal 922/57/2009, modificată şi rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 1439/15.04.2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe D.D.V., de 32 de ani, subinspector de poliţie în cadrul I.P.J. Alba, la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executarea pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă“, a precizat Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. 

Acesta a fost eliberat din funcţia pe care o deţinea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

Ofiţerul Dumitru Dumbravă, este acuzat că a primit suma de 5.200 lei şi a doi miei în scopul „cumpărării“ influenţei medicilor din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba.

Dumbravă îi promisese anterior denunţătorului Petru Teodor că îi va „rezolva“ dosarul penal pe care îl are după ce l-a surprins în trafic, la volanul unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice. Demersul la medicii legişti ar fi avut drept scop recalcularea alcoolemiei astfel încât bărbatul să scape de dosarul penal. Pentru că poliţistul nu şi-a respectat promisiunea, Petru Teodor l-a denunţat la procurorii DNA.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările