Ironii pe un site străin cu o poză trucată a Monumentului Unirii din Alba Iulia: „Un penis gigantic colorat în albastru“

Ironii pe un site străin cu o poză trucată a Monumentului Unirii din Alba Iulia: „Un penis gigantic colorat în albastru“

Imaginea trucata a Monumentului Unirii din Alba Iulia FOTO 9gag.com

Proaspăt inauguratul Monument al Marii Uniri de la Alba Iulia are parte de o mediatizare neobişnuită pe un site străin foarte popular.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administratorii platformei web 9gag.com au publicat o fotografie trucată a Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Statuia este colorată în albastru pe părţile laterale, iar autorii articolului spun că "Facebook pare a avea la Alba Iulia un monument care i-a fost dedicat".

Unul dintre internauţii care a comentat articolul spune că monumentul seamănă, mai degrabă, cu "un penis gigantic colorat în albastru". Un alt comentator spune că este din Alba Iulia şi insistă să menţioneze că, în realitate, monumentul nu este vopsit în albastru.

Monumentul Unirii şi Podul Unirii au fost finalizate şi inaugurate în cursul zilei de luni, 26 noiembrie


Imaginea reală a Monumentului Unirii de la Alba Iulia

Monumentul Unirii de la Alba Iulia are 22 de metri, cam cât un bloc de 7-8 etaje, şi o masă de 1.530 de tone. Preţul contractului semnat între sculptorul MIhai Buculei şi Ministerul Culturii este de 10.209.700 lei, TVA inclus. Monumentul reprezintă patru cruci care se unesc în partea superioară şi semnifică unirea celor patru provincii româneşti la 1 Decembrie 1918. Construcţia mai este denumită şi ”monumentul Facebook” datorită asemănării izbitoare cu sigla reţelei de socializare.

Primele demersuri pentru construirea unui monument al Unirii la Alba Iulia au fost începute în 1993 de către reprezentanţii unor organizaţii patriotice, iar în ultimii ani aceştia au primit şi sprijinul Prefecturii, Primăriei Alba Iulia, dar şi al unor parlamentari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările