FOTO Fenomen natural inedit la Alba Iulia. Curcubeu spectaculos format după o ploaie

FOTO Fenomen natural inedit la Alba Iulia. Curcubeu spectaculos format după o ploaie

Curcubeu spectaculos pe cerul oraşului Alba Iulia

Un curcubeu spectaculos s-a format în zona oraşului Alba Iulia, miercuri după-amiază, fiind surprins de fotografi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imagini spectaculoase au fost surprinse miercuri seară, în Alba Iulia, după o ploaie. Încheierea furtunii a adus, pe cerul oraşului Cetăţii Alba Carolina, un minunat curcubeu.
 
O coloană de culori puternice a putut fi admirată minute în şir de la mare distanţă. Fenomenul inedit de miercuri seara. A fost observat şi admirat şi în Teiuş, Mihalţ şi Crăciunelu de Jos, localităţi apropiate de Alba Iulia.
 
Curcubeul este un fenomen optic şi meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariţia pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat, atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.
 
 
Curcubeul este descris ca având un anumit număr de culori, dar acest număr diferă de la o cultură la alta. În tradiţia românească, secvenţa culorilor este adesea prezentată astfel: roşu, portocaliu (oranj), galben, verde, albastru, indigo şi violet, şi memorată sub forma acronimului ROGVAIV.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: