Un român a vrut să scape de amendă, după ce a circulat cu 197 de km/oră pe autostradă

Un român a vrut să scape de amendă, după ce a circulat cu 197 de km/oră pe autostradă

Şoferul a fost surprins cu aproape 200 de km/h, pe autostrada A3

Un şofer care a depăşit viteza legală pe autostradă cu aproape 50 de kilometri a invocat motive ilare pentru a scăpa de amendă şi suspendarea dreptului de a conduce, în procesul deschis la Judecătoria Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoferul a fost surprins cu o viteză de 197 de kilometri pe oră, mai mult cu 57 de kilometri decât viteza legală, pe A3, în judeţul Alba.
 
Petentul a susţinut că, la capitolul obiecţiuni, agentul constatator nu a menţionat decât faptul că „Nu sunt”, nemenţionând nimic din obiecţiunile sale referitoare la condiţiile de trafic, la neprezentarea probei video şi la posibilele erori ale aparatului radar.
 
Şoferul a completat că i-a comunicat agentului constatator că acest lucru nu este posibil, că a circulat cu o viteză sub limita legală de 130 km/h tot drumul, mai ales că fiind zi de sâmbătă şi sfârşitul perioadei concediilor, traficul era destul de aglomerat. De asemenea, a comunicat faptul că este posibil ca, din cauza traficului aglomerat, aparatul radar să înregistreze eronat viteza autovehiculelor.
 
”Astfel, faţă de constatările agentului instrumentator, a susţinut că faptele reţinute în procesul verbal de contravenţie nu corespund realităţii. Mai mult, procesul verbal contestat nu indică lizibil datele de identificare ale aparatului radar folosit şi nici condiţiile în care a fost instalat. Petentul contestă faptul că rula cu o asemenea viteză, lucru pe care i l-a comunicat şi agentului constatator, dar acesta nu a ţinut cont de punctul său de vedere. În situaţia de faţă însă este obligatoriu ca intimata să probeze cele menţionate în procesul verbal, nefiind vorba despre o simplă constatare, ci de susţinerea că petentul a circulat cu o viteză de 197 km/h”, a precizat şoferul în acţiunea depusă la instanţa de judecată.
 
Acesta a fost amendat cu suma de 1.305 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.
 
În final, instanţa a constatat legalitatea procesului verbal de contravenţie şi a respins, în 21 ianuarie 2021, acţiunea şoferului. ”Petentul nu a făcut dovada contrară celor reţinute în procesul verbal de contravenţie atacat, în condiţiile în care nu a înţeles să depună probe pentru a răsturna temeinicia procesului verbal de contravenţie. În consecinţă, fapta petentului, astfel cum a fost reţinută în procesul-verbal contestat şi confirmat prin probatoriul administrat în cauză întruneşte elementele constitutive ale contravenţiei”, a menţionat instanţa de judecată.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările