Asfalt pentru crescătorii de oi dintr-un sat din Munţii Sebeşului. Primăria a scos la licitaţie lucrările

Asfalt pentru crescătorii de oi dintr-un sat din Munţii Sebeşului. Primăria a scos la licitaţie lucrările

Festival pastoral în satul Loman

Primăria Săsciori a reluat liictaţia pentru asfalarea mai multor străzi pietruite din satul Loman, în lungime totală de peste 2,5 kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea contractului este de peste 1,3 milioane de lei, cu aproximativ 160.000 de lei mai mult decât valoarea estimată în licitaţia anterioară. Valoarea totală estimată este de 1.355.178,08 lei, fără TVA. Prima licitaţie a fost lansată în luna mai 2020 şi a avut o valoare estimată de 1.193.167,37 de lei, fără TVA. Procedura fost anulată în 13 iulie, după ce singura ofertă depusă a fost considerată inacceptabilă sau neconformă. Satul Loman este locuit de circa 500 de persoane, majoritatea de crescători de oi, care vor avea, astfel, acces la asfalt.
 
Potrivit proiectului tehnic străzile propuse spre modernizare se află în intravilanul localităţii Loman, comuna Săsciori. În prezent, străzile propuse spre modernizare sunt pietruite, dar din cauza lipsei de întreţinere s-au format gropi iar scurgerea apelor se face haotic. Lăţimea platformei străzilor este variabilă, din care lăţimea părţii carosabile este între 2,5 şi 3 metri, acestea fiind proiectate cu o bandă de circulaţie.
 
Sistemul de colectare şi evacuare a apelor pluviale este asigurat doar parţial: şanţurile sunt în general înierbate, cele longitudinale sunt neprotejate şi cu secţiune necorespunzătoare. De asemenea, lipsesc podeţele de descărcare în corpul drumului, iar cele existente sunt colmatate sau nu au diametrul necesar pentru a prelua apele pluviale. În perioadele de timp cu precipitaţii abundente şi la averse, apa şiroieşte pietruirea în zonele cu pante mari sau stagnează pe partea carosabilă, producând bălţi şi gropi, având efect negativ asupra locuinţelor din zonă, este afectată siguranţa şi confortul circulaţiei şi produc pagube materiale importante.
 
Străzile propuse spre modernizare sunt următoarele: Mijlocia – 340 metri, Dusila 1 – 128 metri, Dusila 2 – 125 metri, Dusila 3 – 325 metri, Dusila 4 – 143 metri, Lazuri – 230 metri, Stancului 1 – 207 metri, Stancului 2 – 35 metri, Primăriei – 145 metri, Bisericii – 325 metri, Dos – 228 metri, Măceş – 175 metri, Calea rea – 165 metri. Lungimea totală a străzilor este de 2.571 de metri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările