Oare unde am fi fără pionierii curajoşi, fără aventurierii care cercetează necunoscutul pentru a surclasa rutina şi monotonia? Indiferent de domeniul în care au activat aceşti pionieri, ei au riscat şi au crezut în ideile lor. Succesul a fost un factor care a venit natural iar poveştile lor sunt spuse aproape în fiecare zi.

Pionierii generaţiilor sunt adevăraţi Mavericks. Ce este un Maverick? Un om care prin ambiţia şi munca sa reuşeşte să direcţioneze idei şi să influenţeze generaţii întregi prin poveştile de succes pe care le-a construit. Un Maverick îşi creează propriile reguli şi le setează ca un nou barem pentru lume.

 

Un adevărat Maverick, cu o poveste de mare succes, vine tocmai din Scoţia. Numele său este William Grant şi a devenit, în timp, sinomim cu pasiune, calitate, succes şi tradiţie.

Pentru el totul a început în anul 1886 la vârsta de 47 de ani atunci când s-a hotărât că ceea ce face nu îl mulţumeşte, aşa că a decis să îşi părăsească serviciul pentru a începe pe cont propriu o afacere în fascinanta lume a whisky-ului.  

William Grant a fost şi va rămâne un adevarăt Maverick al istoriei deoarece a reuşit să transpună  în realitate pasiunea de a produce whisky-uri recunoscute la nivel global creând astfel de la zero o afacere de familie care azi este în continuare pe culmile gloriei.

Drumul său nu a fost întotdeauna uşor, dar visul său era totul, visul de a deveni un nume de referinţă în lumea whisky-ului. Ca un adevărat Maverick a construit, prin muncă şi dedicaţie un brand recunoscut la nivel global, Glenfiddich. Aşa a luat naştere “Familiy Run”, povestea şi tradiţia unui single malt încununat cu tradiţie şi respect.

“Family Run” este o parte importantă din ADN-ul brandului, deoarece povestea începută de William Grant este în continuare scrisă de descendenţii acestuia, care acum aflaţi la a 5 a generaţie conduc în continuare compania, fiecare dintre ei având poveşti unice.   

 

Povestea celui mai de succes single malt din lume începe în ziua de Crăciun a anului 1887. Atunci a fost produsă prima picătură de Glenfiddich pur, împlinind visul lui William Grant, acela de a crea „cel mai bun whisky din regiunea Speyside”. Cu un an înainte, Grant şi cei nouă copii ai săi se apucaseră să construiască clădirile din piatră care au rămas şi astăzi inima distileriei Glenfiddich din orăşelul scoţian Dufftown.

William Grant şi-a ales cu meticulozitate locul pentru distilerie dintr-un motiv întemeiat: izvorul Robbie Dhu asigură puritatea whisky-ului Glenfiddich, acesta fiind singurul whisky realizat dintr-o singură sursă de apă pură de izvor pe întregul process de producţie.

Maniera lui Grant de a trece peste toate regulile industriei de atunci au făcut din Glenfiddich un whisky apreciat la nivel global. Talentul şi determinarea acestui Maverick s-a transmis direct în calitatea produselor reuşind să surclaseze orice provocare.  Un adevărat Maverick care şi-a clădit un set propriu de reguli care au fost urmate cu sfinţenie până a reuşit să ofere lumii un produs inconfundabil şi desăvârşit.

 

Single malt-ul Glenfiddich face parte din tradiţia familiei Grant de peste cinci generaţii. Tâlcul şi măiestria preparării acestei băuturi a fost predată din tată în fiu şi dusă mai departe în paharul oricărui iubitor adevărat de whisky.

Nu este vorba doar despre o băutură şi nu este vorba doar despre whisky. Este vorba despre capacitatea de a face lucruri perfecte care să reziste zeci sau sute de ani în mintea iubitorilor de perfecţiune. Este vorba despre pasiune, tradiţie şi rafinament într-un pahar de single malt marca Glenfiddich.

 

În România marca Glenfiddich este distribuită de Alexandrion Group.