Cum faci propriul gel antibacterian din ingrediente naturale

Cum faci propriul gel antibacterian din ingrediente naturale

Cum faci acasă gel antibacterian

Foarte eficient în mijloacele de transport în comun sau în locurile în care nu avem acces la apă şi săpun, gelul antibacterian poate fi făcut şi acasă, din ingrediente naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mare parte din produsele antibacteriene din comerţ conţin ingrediente care stârnesc la fel de multă panică precum germenii de care promit că protejează. O soluţie la această  problemă ar putea fi crearea  propriului dezinfectant, din ingrediente naturale. Poatev fi o idee excelentă de pus în practică atunci când petreceţi timpul alături de copii, abordând o discuţie despre igienă şi dezinfectare. Veţi economisi bani, vă veţi proteja de germeni şi puteţi personaliza mirosul în funcţie de preferinţe.

Ingrediente:

  • 2/3  părţi alcool sanitar sau alcool de 60 de grade
  • 1/3  gel de aloe vera
  • Câteva picături de ulei esenţial

Pe lângă faptul că adăugă parfum dezinfectantului, uleiul esenţial pe care îl alegeţi vă poate proteja împotriva germenilor. De exemplu, cimbrul şi uleiul de cuişoare au proprietăţi antimicrobiene. Dacă utilizaţi uleiuri antimicrobiene, utilizaţi doar o picătură sau două, deoarece aceste uleiuri tind să fie foarte puternice şi v-ar putea irita pielea. Alte uleiuri, cum ar fi lavanda sau muşeţelul, pot ajuta la calmarea pielii iritate.

Combinaţi toate ingredientele şi turnaţi-le într-o sticlă cu pulverizator.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările