Limbajul iubirii pe mapamond

Limbajul iubirii pe mapamond

Ceea ce nouă ni se pare inacceptabil într-o relaţie, într-o altă cultură e o dovadă de iubire.

Relaţiile sunt dificile. Nimeni nu poate să spună contrariul. În orice parte a lumii te-ai afla, relaţiile dau de furcă mereu. Dar ce-ar fi dacă am învăţa de la o cultură la alta? Ce-ar fi dacă am lua exemplu dintr-o altă cultură? Ce ar fi dacă ne-am învăţa unii pe alţii câte ceva despre relaţii?

Ţările din est şi cele din vest văd iubirea în mod diferit. Dacă ţările din vest au tendinţa să privească relaţiile într-un mod mai degrabă individualist, cele din est au o perspectivă mai degrabă colectivă a iubirii.

Social vs. individual

Japonezii, de pildă, sunt orientaţi înspre dimensiunea socială a relaţiei, se dedică rolurilor sociale şi obligaţiilor şi aşteptărilor care decurg de aici. Dacă ai probleme în relaţie, fă un pas în spate şi analizează situaţia prin ochii familiei tale şi a valorilor ei. În loc să laşi sfaturile alor tăi să intre pe ureche şi să iasă pe cealaltă, du mesajul la inimă. Poate că ei văd ceva ce tu nu poţi. 
Francezii au o atitudine mai relaxată faţă de relaţiile de iubire. Pentru ei, monogamia e un concept ceţos, necunoscut. Un exemplu perfect e termenul franţuzesc „de la 5 la 7“ – perioadă din zi în care oricare membru al cuplului are voie să aibă întâlniri romantice. Pentru mulţi dintre noi, asta ar fi un motiv de despărţire, dar nu şi pentru francezi. Bref, termenul „relaţie deschisă“ e foarte des întâlnit în Paris. Şi, în fine, nu numai. 

Descoperă cât de mult diferă manifestarea iubirii în întreaga lume pe clickpentrufemei.ro. 

 

Vrei să pui capăt unei relaţii? Iată ce trebuie să „stabileşti”!

Află noile reguli ale unei relaţii!

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările