Cum ştii dacă eşti într-o relaţie toxică şi ce poţi face ca să te salvezi

Cum ştii dacă eşti într-o relaţie toxică şi ce poţi face ca să te salvezi

Cum recunoşti un partener toxic  FOTO Shutterstock

O relaţie de acest fel este complicată tocmai pentru că nu începe deloc... toxic. Dimpotrivă, primele etape sunt plăcute şi amuzante, iar aceste amintiri sunt tocmai acele lucruri care nu te lasă să pui punct relaţiei, atunci când începe să devină una nefericită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă nu vorbim despre violenţă fizică, una care nu trebuie acceptată şi justificată sub niciun chip, o relaţie toxică este la fel de dureroasă pentru partenerul abuzat psihic.

Tot ce face partenerul este să te atace cu reproşuri, cu critici, să te învinovăţească pentru orice problemă apărută între voi şi să aibă mereu pretenţii de la tine. 

Dacă acest comportament a devenit obişnuinţă, este bine să vorbeşti cu partenerul tău şi să îi ceri să rezoneze mai mult cu tine. El trebuie să înţeleagă că nu trebuie să ducă un război cu tine, ci să fiţi aliaţi într-o relaţie şi să vă doriţi să comunicaţi mai mult şi mai bine.

Citeşte aici cum recunoşti un partener toxic, dacă mai poţi salva relaţia şi cum te eliberezi de această povară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările