7 motive pentru care soţia nu are chef să facă sex: cum îi readuci zâmbetul pe buze şi plăcerea în dormitor

7 motive pentru care soţia nu are chef să facă sex: cum îi readuci zâmbetul pe buze şi plăcerea în dormitor

Bărbaţii se grăbesc adesea să tragă concluzii pripite şi consideră că sunt primii vinovaţi pentru lipsa de interes faţă de sex a soţiilor lor, însă realitatea poate fi cu totul alta, atrage atenţia sexologul american Tammy Nelson, autoare a volumului „Getting the Sex You Want”. FOTO kariera.forbes.pl

Într-un mariaj este firesc să existe perioade în care viaţa sexuală lasă de dorit, dar când aceste perioade devin regulă înseamnă că există probleme care trebuie rezolvate înainte de a fi prea târziu. Bărbaţii care se întreabă dacă soţiile nu-i mai găsesc interesanţi sau sunt dezamăgiţi pentru că acestea preferă să doarmă în loc să facă dragoste ar trebui să înţeleagă motivele care stau în spatele refuzului lor de a face sex, explică un sexolog.

Bărbaţii se grăbesc adesea să tragă concluzii pripite şi consideră că sunt primii vinovaţi pentru lipsa de interes faţă de sex a soţiilor lor, însă realitatea poate fi cu totul alta, atrage atenţia sexologul american Tammy Nelson, autoare a volumului „Getting the Sex You Want”. 

Există mai multe motive pentru care o femeie poate să refuze să facă sex pentru o perioadă lungă de timp, însă aceste motive trebuie identificate şi discutate sincer.

1. Este dezamăgită de relaţie

În cazul multor femei, dorinţa sexuală este automat legată de cât de mulţumite se simt de felul în care merge relaţia. Este bine ca partenerii să fie interesaţi de motivele pentru care partenera pare mereu nemulţumită, pentru că dacă există ceva care o preocupă, sexul va fi ultimul lucru la care în va sta gândul. Este posibil să fie un lucru minor, dar la fel de bine poate să fie vorba despre o problemă cu adevărat gravă.

2. Neplăceri fizice

Odată cu înaintarea în vârstă intervin şi probleme care pot afecta libidoul. În cazul femeilor, schimbările hormonale pot avea un impact major asupra interesului pe care îl arată faţă de sex. De asemenea, poate fi vorba şi despre probleme fizice care afectează plăcerea sexuală, cum ar fi dureri în timpul actului sexual sau uscăciunea vaginală. Alteori, fluctuaţiile hormonale pot face o femeie să nu se simtă prea atrăgătoare, un moment perfect pentru ca bărbatul din viaţa ei să-i aducă aminte cât de sexy şi de frumoasă o consideră. Femeilor le ia mai mult timp să intre în starea necesară pentru sex, în timp ce bărbaţii se excită mult mai rapid. Prin urmare este destul de greu să se sincronizeze, mai ales dacă există şi alte motive care împiedică acest lucru, punctează sexologul.

3. Trec zile întregi în care nu vă atingeţi

Afecţiunea trebuie exprimată zi de zi, trebuie întreţinută prin mici gesturi. Este greu să treci direct la sex şi să te aştepţi ca totul să meargă ca uns, mai ales în cazul femeilor, pentru că ele au nevoie ca tensiunea sexuală să fie clădită treptat, chiar dacă este vorba despre un sărut furat în timpul zilei sau o aluzie la noaptea fierbinte care va urma.

4. Este extenuată

„Nu în seara asta, sunt prea obosită”, nu este o scuză pe care femeile o aruncă mereu fără temei. Extenuarea sau oboseala cronică resimţită de femei este cât se poate de reală, mai ales când trebuie să jongleze cu provocările profesionale, legate de întreţinerea casei şi de îngrijirea copiilor. „Femeile au nevoie să se simtă pline de energie şi liniştite pentru a fi interesate de sex. Şi dacă nu au timp pentru ele, nu se pot relaxa şi nu-şi pot reface rezervele de energie, va fi dificil să ofere ce au mai bun din punct de vedere sexual”, spune sexologul Tammy Nelson.

5. Este posibil ca partenerul să o plictisească

După ani de convieţuire, fiecare dintre noi îşi mai pierde din farmecul cu care şi-a cucerit partenerul. Devenim mai comozi şi totul parcă se învârte în jurul micului univers al cuplului căsătorit. Atunci când aveţi impresia că soţia nu vă mai acordă atenţie, întrebaţi-vă sincer cât de mult v-aţi schimbat faţă de perioada de început a relaţiei. Apoi încercaţi să faceţi împreună lucruri noi, care să vă scoată puţin din rutina călduţă a mariajului. Eventual, reluaţi măcar unul din obiceiurile pe care le aveaţi în primii ani de căsnicie şi care era apreciat de parteneră. Poate vă plăceau drumeţiile pe munte sau eraţi mereu dornic să descoperiţi alte destinaţii turistice. Reînviaţi amintirile frumoase şi observaţi cum reacţionează perechea dumneavoastră.

6. Sexul s-a transformat în rutină 

Dacă viaţa sexuală a devenit mult prea previzibilă, pentru că totul se întâmplă în acelaşi loc, aproape în aceleaşi zile, în aceleşi poziţii, înseamnă că e timpul să faceţi o o schimbare. Dacă nu vă simţiţi confortabil în altă parte decât în dormitor, atunci faceţi schimbări romantice în dormitor. Puneţi lumânări parfumate, aşternuturi din satin şi muzică romantică. Încercaţi poziţii noi şi, înainte de toate, încercaţi să vă distraţi. Sexul trebuie să fie distactiv şi relaxant, nu un moment încrâncenat, o corvoadă. 

7. Absenţa conectării emoţionale

Conectarea emoţională este importantă pentru femei, dar şi pentru bărbaţi. Discutaţi despre ceea ce vă place la relaţia voastră, dar şi ce despre ceea ce vă incită încă la viaţa voastră sexuală. Încercaţi să nominzalizaţi măcar trei lucruri care vă mulţumesc în aceste privinţe, iar acest mic exerciţiu vă va oferi reconectarea emoţională de care cu toţii avem nevoie, recomandă sexologul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările