VIDEO Manifestaţii de amploare la Washington. O bombă cu fum a fost aruncată în curtea Casei Albe

VIDEO Manifestaţii de amploare la Washington. O bombă cu fum a fost aruncată în curtea Casei Albe

Peste o mie de persoane au protestat în faţa Casei Albe

Peste o mie de militanţi anticapitalişti au manifestat marţi în faţa Congresului american şi a Casei Albe, la Washington, pentru a denunţa "corupţia" politică, în ziua reluării lucrărilor parlamentare, relatează AFP şi AP. În timpul manifestaţiilor un individ necunoscut a aruncat o bombă cu fum în zona împrejmuită a Casei Albe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestanţii veniţi de pe întreg teritoriul Statelor Unite, care intenţionau să organizeze "o zi de acţiune împotriva unei instituţii politice corupte", au ocupat toată ziua peluza udată de ploaie din faţa Capitoliului, unde îşi au sediul cele două Camere ale Congresului. Zeci de poliţişti au asigurat ordinea în timpul mitingului.

Câteva sute dintre protestatari au intrat după-amiază, fără incidente, în clădiri adiacente care găzduiesc birouri parlamentare, scandând în interiorul sau exteriorul acestora sloganul lor: "Noi suntem cei 99 la sută". Ei au încercat fără rezultat să se întâlnească cu membri ai Congresului.

Ei au afişat pancarte pe care scria "Ieşişi din turnul vostru de fildeş şi ascultaţi poporul".

Spre seară, patru persoane au fost arestate şi inculpate, trei pentru că au depăşit cordonul de securitate instalat de poliţie la Congres, iar a patra pentru violenţă împotriva unui poliţist, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei Capitoliului.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, unul dintre cei 1.000-1.500 de militanţi ai mişcării de protest de tineret, care se adunaseră în apropiere de porţile Casei Albe, ar fi aruncat cu o bombă cu fum în direcţia reşedinţei preşedintelui american, potrivit purtătorului de cuvânt al U. S. Secret Service, George Ogilvie.

Locul unde s-a produs incidentul a fost izolat de forţele de securitate. În timpul incidentului, preşedintele Barack Obama nu se afla în  la Casa Albă. Împreună cu soţia sa Michelle, el se afla într-un restaurant din apropiere, unde sărbătorea cea de-a 48-a aniversare a Primei Doamne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările