VIDEO CIA caută noi talente, de preferat din rândul minorităţilor

VIDEO CIA caută noi talente, de preferat din rândul minorităţilor

FOTO Arhivă

Cea mai cunoscută agenţie de spionaj din lume vrea să-şi diversifice trupele. Candidatul ideal: tânăr, discret pe reţelele de socializare şi provenit dintr-o minoritate, relatează „Le Point”.

Ştiri pe aceeaşi temă

CIA nu a avut niciodată dificultăţi în a recruta noi spioni. În fiecare an, agenţia primeşte o multitudine de candidaturi. Totuşi, acest lucru nu o scuteşte de provocări, fiind nevoită în permanenţă să se adapteze noilor tactici ale inamicilor sau să inoveze în spaţiul siguranţei.

Provocările nu ţin doar de găsirea celor mai talentaţi oameni, dar şi de asigurarea diversităţii lor. Ori, potrivit unui raport din 2015, „personalul de conducere al agenţiei a devenit tot mai puţin divers în ultimii 20 de ani”, adică prea alb.

Prin urmare, noua campanie de recrutate a CIA, care trece de băncile prestigioasei instituţii de învăţământ Yale, nu este deloc o supriză. Cea mai cunoscută agenţie de spionaj din lume vrea să-şi diversifice trupele, iar candidatul ideal este tânăr, discret pe reţelele de socializare şi provenit dintr-o minoritate.

Această campanie este ilustrată printr-un clip publicat recent. În doar un minut, clipul trece prin toate ingredientele unui film de spionaj: intrigă la sediul CIA, suspans, misiune clandestină şi, evident, bucuria pentru o reuşită, manifestată sub semnul patriotismului. „Majoritatea oamenilor nu vor vedea munca voastră”, spune un instructor de culoare în faţa unor recruţi din diverse etnii. „Cea mai mare recompensă este că eforturile voastre vor ajuta la asigurarea securităţii tuturor americanilor”, subliniază el.

Sub titlul „Descoperiţi CIA: ţara contează pe voi”, clipul mizează pe ideea unei munci în echipă efectuate în cel mai divers mod posibil sub acelaşi stindard. O mare premieră pentru foarte discreta agenţie americană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: