SUA nu recunoaşte proiectul de acord prezentat la Copenhaga

SUA nu recunoaşte proiectul de acord prezentat la Copenhaga

Todd Stern

Statele Unite ale Americii au contestat proiectul de acord împotriva încălzirii climatice prezentat vineri la Copenhaga în ceea ce priveşte problema crucială a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră ale marilor ţări în curs de dezvoltare, potrivit lui Todd Stern, trimis special pentru probleme de climă - informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În numeroase puncte textul este constructiv, dar Statele Unite nu consideră secţiunea referitoare la atenuarea (emisiilor de gaze cu efect de seră) drept o bază de negociere", a declarat Todd Stern, într-o conferinţă de presă.

Acest text stipulează că ţările industrializate "trebuie" să-şi ia angajamente de reducere şi că ţările în curs de dezvoltare "ar putea" face acest lucru, a adăugat Stern.

"Acesta este un punct tehnic, însă important. Nu putem începe negocierea pe această bază", a subliniat trimisul special.

"Dacă vorbim de necesitatea de a opri încălzirea sub 2 grade Celsius (suplimentare) în raport cu nivelurile industriale, nu putem discuta cu adevărat atât timp cât ţările în curs de dezvoltare nu se pregătesc să joace cu adevărat un rol", a estimat Todd Stern, notează Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările