SUA: O femeie a fost violată într-un tren, în prezenţa altor călători, dar nimeni nu a intervenit. „Asta spune multe despre societate”

SUA: O femeie a fost violată într-un tren, în prezenţa altor călători, dar nimeni nu a intervenit. „Asta spune multe despre societate”

Poliţia SEPTA care aştepta la următoarea oprire a găsit-o pe femeie şi a arestat un bărbat.  Foto: Pixabay

O femeie a fost violată de un necunoscut, într-un tren de navetişti dintr-o suburbie din Philadelphia, SUA, în prezenţa altor călători, fără ca cineva să intervină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comandantul Timothy Bernhardt de la Departamentul de Poliţie din Upper Darby a declarat că poliţiştii au fost chemaţi miercuri seara, în jurul orei 22:00, la terminalul de pe strada 69 pentru a interveni la evenimentul care s-a petrecut într-un tren care circulaspre vest pe linia Market-Frankford, scrie ABC News.
 
Poliţia a fost sesizată de un angajat al Autorităţii de Transport din sud-estul Pennsylvania care se afla în zonă şi a observat că în trenul care trecea „ceva nu era în regulă” cu o femeie, a spus Bernhardt. 
 
Poliţiştii din cadrul SEPTA au aşteptat la următoarea oprire de unde au urcat în tren şi au găsit-o pe femeia dată dar şi pe presupusul agresor care a fost imediat arestat.
 
Femeia a fost dusă la spital. 
 
Bernhardt a afirmat că „femeia este incredibil de puternică", şi a reuşit să furnizeze poliţiei mai multe informaţii despre atacator, pe care nu-l cunoştea dinainte.
 
"Este pe cale să se vindece", a spus Bernhardt. "Sperăm că va trece peste asta."
 
Întregul episod a fost surprins de o cameră de supraveghere, unde se poate observa că în tren erau şi alte persoane în acel moment.
 
„Erau mulţi oameni, după părerea mea, care ar fi trebuit să intervină; cineva ar fi trebuit să facă ceva. Asta spune multe despre societate; adică cine ar permite ca aşa ceva să aibă loc? Deci este îngrijorător”, a spus Bernhardt.
 
Fiston Ngoy, în vârstă de 35 de ani, a fost acuzat de viol, agresiune indecentă gravă dar şi de alte acuzaţii conexe, potrivit datelor judiciare ale autorităţilor din Delaware. 
 
Bernhardt a spus că bărbatul este cunoscut atât de poliţia SEPTA, cât şi de poliţia din Upper Darby.
 
Documentele instanţei nu listează un avocat al apărării, iar un număr listat pentru el nu a putut fi găsit sâmbătă. 
 
SEPTA a precizat într-o declaraţie că „fapta este oribilă” şi i-a îndemnat pe cei care asistă la aşa ceva să anunţe imediat autorităţilor. 
 
"Au existat alte persoane în tren care au asistat la acest act oribil şi este posibil să fi fost oprit mai devreme dacă un călător ar fi sunat la 911", a transmis instituţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările