SUA vor dona 55 de milioane de doze de vaccin la nivel internaţional. Ce ţări vor primi dozele prin programul COVAX

SUA vor dona 55 de milioane de doze de vaccin la nivel internaţional. Ce ţări vor primi dozele prin programul COVAX

Joe Biden a anunţat că SUA va cumpăra 500 de milioane de doze Pfizer şi le va dona celor mai sărace ţări.

Casa Albă a prezentat, luni, un plan pentru distribuirea la nivel global a 55 de milioane de doze de vaccin produse de SUA.  75% dintre doze vor fi distribuite către America de Sud şi Caraibe, Asia şi Africa prin programul internaţional COVAX, transmite Reuters.

SUA a fost presată să împartă mai multe vaccinuri cu ţări care încă se chinuie cu virusul mortal şi cu variantele sale. În contextul în care tot mai mulţi americani se vaccinează, Casa Albă s-a concentrat mai mult spre trimiterea vaccinurilor la nivel internaţional, potrivit Digi24. 

Dintre cele 55 de milioane de doze, 41 de milioane vor fi distribuite prin COVAX, a spus Casa Albă, aproximativ 14 milioane fiind trimise către America de Sud şi Caraibe, 16 milioane către Asia, şi aproape 10 milioane către Africa.

Celelalte 25%, sau aproximativ 14 milioane de doze, vor fi împărţite cu „priorităţile regionale”, inclusiv Columbia, Argentina, Iraq, Ucraina, Cisiordania şi Gaza.

Cele 55 de milioane de doze vor fi luate din stocurile SUA de vaccinuri Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson, iar dacă serul AstraZeneca primeşte undă verde de la Administraţia pentru Siguranţă Alimentară şi Farmaceutică, ar putea fi de asemenea inclus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările