Sancţiunile SUA împotriva Rusiei, prelungite pentru încă un an

Sancţiunile SUA împotriva Rusiei, prelungite pentru încă un an

Preşedintele SUA Donald Trump a decis prelungirea sancţiunilor impuse Rusiei

Deoarece situaţia în jurul Ucrainei „contiuă să prezinte o ameninţare extraordinară pentru securitatea naţională şi politica internaţională a SUA”, valabilitatea decretului prezidenţial din 2014, prin care au fost impuse măsuri restrictive în privinţa Rusiei, este extinsă pentru încă un an, se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Casei Albe.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit RIA Novosti, decizia liderului american a fost adusă la cunoştinţa preşedintelui Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Paul Ryan.
 
Statele occidentale au introdus, în 2014, sancţiuni împotriva Rusiei în urma anexării Crimeii de către Rusia şi implicării in conflictul separatist din estul Ucrainei.
 
La regimul de sancţiuni s-au alăturat UE, Canada şi o serie de alte state. În replică, Moscova a recurs la un embargou asupra produselor agroalimentare din aceste ţări.

După cum informează Rosbalt, autorităţile americane anunţau anterior că vor introduce noi sancţiuni împotriva Rusiei. Potrivit afirmaţiilor şefului Ministerului de Finanţe al SUA, Steven Mnuchin, Washingtonul le va introduce în decursul lunii.
 
Pasul întreprins de Washington nu este doar ilegal, ci şi dăunător pentru o lume întreagă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Pescov.
 
”Nu am fost niciodată iniţiatorii acestor sancţiuni”, a subliniat el adăugând că acestea vor afecta nu numai cele două ţări, dar şi întregul mapamond.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările