După procesul lui Derek Chauvin, preşedintele SUA, Joe Biden, lansează un apel la unitate

După procesul lui Derek Chauvin, preşedintele SUA, Joe Biden, lansează un apel la unitate

Imagine/EPA

Preşedintele american, Joe Biden, a lansat marţi un apel întregii Americi să strângă rândurile şi să lupte împotriva rasismului care îi „murdăreşte” sufletul, la finalul procesului poliţistului Derek Chauvin, condamnat pentru moartea lui George Floyd.

Ştiri pe aceeaşi temă

"A sosit vremea ca această ţară să strângă rândurile", a spus el într-o scurtă alocuţiune de la Casa Albă.

 
"Unii - agitatori şi extremişti care îşi bat joc de justiţia socială - vor încerca să exploateze emoţiile brute", a avertizat el. "Nu îi putem lăsa să facă asta', a adăgat Joe Biden.
 
"Verdictul de vinovăţie nu-l va readuce pe George", a subliniat el. Dar această decizie poate fi momentul pentru o "schimbare semnificativă", a adăugat, invitându-i pe americani să nu uite niciodată acest episod tragic.
 
"Trebuie să ascultăm. +Nu mai pot respira, nu mai pot respira+: acestea au fost ultimele cuvinte ale lui George Floyd", a ţinut să adauge liderul de la Casa Albă.
 
"Nu putem să le lăsăm să moară împreună cu el. Trebuie să ascultăm în continuare aceste cuvinte. Nu trebuie să ne îndepărtăm de la drumul nostru", a mai declarat Joe Biden. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările