VIDEO Bill de Blasio, noul primar al New York-ului

VIDEO Bill de Blasio, noul primar al New York-ului

Bill de Blasio şi familia sa

Democratul Bill de Blasio a câştigat cu uşurinţă alegerile pentru primăria New York-ului, înlocuindu-l în această funcţie pe miliardarul Michael Bloomberg, potrivit unor rezultate preliminare apărute în presa americană, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mulţumesc, New York City", a scris într-un mesaj postat pe Twitter echipa sa de campanie, la puţin timp după închiderea birourilor de vot. Alături de acest mesaj apare o fotografie a lui Bill de Blasio, împreună cu soţia sa Chirlane şi cu ei doi copii metişi ai lor.

Bill de Blasio, un italo-american de 52 de ani căsătorit cu o afro-americană, cu idei solid ancorate la stânga, l-a zdrobit pe adversarul său republican Joe Lhota, potrivit rezultatelor preliminare oferite de mass-media americană. El a promis  o "schimbare fundamentală", îl va înlocui în funcţie pe Bloomberg, actualul primar al oraşului, începând de la 1 ianuarie.

Noul edil al New Yorkului se defineşte ca un politician apropiat social-democraţiei europene, iar printre promisiunile sale că va face o "schimbare fundamentală" după cei 12 ani ai unui Bloomberg pro-business, se numără construcţia a 200.000 de locuinţe sociale şi o creştere a impozitelor pentru cei cu venituri de peste jumătate de milion de dolari.


După Rudolph Giuliani (1994-2001) şi Michael Bloomberg (2002-2013), Bill de Blasio s-a poziţionat drept "progresist", apărător al claselor mijlocii, al familiilor şi minorităţilor.

El a denunţat, zi de zi, inegalităţile de la New York, oraş cu mai mulţi miliardari din lume, dar în care 21 la sută dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările