Un călugăr ortodox, condamnat la închisoare pentru că a negat existenţa virusului SARS-CoV-2 în faţa credincioşilor

Un călugăr ortodox, condamnat la închisoare pentru că a negat existenţa virusului SARS-CoV-2 în faţa credincioşilor

Un călugăr ortodox rus, care a negat existenţa COVID-19, a fost condamnat pentru incitare la sinucidere, fiind arestat în decembrie 2020, după ce a ţinut predici prin care îi îndemna pe credincioşi să „moară pentru Rusia”.

Un tribunal din Moscova l-a condamnat marţi călugăr la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru incitare la acţiuni sinucigaşe, dar şi alte infracţiuni, potrivit EuroNews.

Părintele Serghei, în vârstă de 66 de ani a negat încă de la început existenţa noului coronavirus şi a condamnat măsurile guvernului rus menite să stopeze răspândirea virusului. Acesta a respins acuzaţiile, iar avocaţii săi au anunţat că vor contesta verdictul.

Călugărul este, de asemenea, cunoscut pentru răspândirea teoriilor conspiraţiei potrivit cărora vaccinurile împotriva coronavirusului au fost dezvoltate ca parte a unui presupus complot global de a controla oamenii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările