UPDATE Un avion de linie a dispărut de pe radare în Siberia: Toate persoanele aflate la bord au fost găsite în viaţă

UPDATE Un avion de linie a dispărut de pe radare în Siberia: Toate persoanele aflate la bord au fost găsite în viaţă

Avion An-28 FOTO Arhivă

Un avion de linie Antonov An-28 a dispărut de pe radare, vineri, în regiunea Tomsk, în Siberia Occidentală. Toate cele 18 persoane aflate la bord au fost găsite în viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Într-un comunicat, Rosaviaţia precizează că 18 persoane - 15 pasageri şi trei membrei ai echipajului - se aflau la bord şi toate sunt în viaţă. Ele sunt transportate acum către Tomsk.

UPDATE Ministerul regional pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat mai devreme că avionul a fost detectat şi că există supravieţuitori: „Locul în care avionul a aterizat de urgenţă a fost localizat. Au fost văzuţi supravieţuitori”.

- Ştirea iniţială

Anterior, autorităţile regionale din Tomsk au informat într-un comunicat că un avion An-28 care asigura un zbor între Kedrovîi şi Tomsk „a încetat să comunice” după emiterea unui „semnal de ajutor”.

„Avionul avea 17 persoane la bord, printre care trei membri ai echipajului şi patru copii”, se arată în comunicat, care precizează că două elicoptere Mi-8 au fost trimise pentru căutarea avionului dispărut.

Mentenanţa precară a avioanelor şi carenţele în legislaţia de zbor sunt la originea a numeroase accidente în Rusia, mai ales în zonele sale izolate.

Săptămâna trecută, un avion de linie de fabricaţie sovietică An-26 s-a prăbuşit în Peninsula Kamceatka, un accident soldat, din păcate, cu moartea celor 28 de pasageri şi membri ai echipajului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările