Rusia interzice minorilor filmul Eternals. Motivul: are un personaj gay VIDEO

Rusia interzice minorilor filmul Eternals. Motivul: are un personaj gay VIDEO

The Eternals FOTO Disney.co

Interzicerea filmului Marvel pentru cei sub 18 ani se bazează pe „Legea împotriva propagandei gay” din 2013, care are drept scop „protejarea copiilor de informaţii care promovează negarea valorilor tradiţionale ale familiei”. În Rusia, apărarea valorilor se face peste tot, chiar şi în cinematografe, scrie Le Figaro, citat de Mediafax.

Eternals, prima parte a unei noi saga dezvoltate de franciza americană, va fi interzisă copiilor sub 18 ani atunci când va fi lansată în Rusia din cauza personajul Phastos, interpretat de Bryon Tyree Henry, cunoscut pentru rolul său din seria Atlanta. Phastos va fi însoţit pe ecran de personaje interpretate de actori precum Gemma Chan, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harrington şi Angelina Jolie. 
 
Personajul gay este prezentat ca fiind căsătorit cu un alt bărbat, interpretat de actorul Haaz Sleiman. Cei doi bărbaţi, părinţii unui băieţel, au o scenă în care se sărută, potrivit site-ului cinematografic american ScreenRant. Este prima dată când un film Marvel primeşte evaluarea +18. O interdicţie care se bazează pe „legea împotriva propagandei gay”, promulgată în 2013.
 
Prin textul de lege, guvernul lui Vladimir Putin încearcă „să protejeze copiii împotriva informaţiilor care promovează negarea valorilor familiale tradiţionale”. Legea interzice în special „promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale în rândul minorilor”. 
 
Pe lângă includerea în premieră a unui personaj homosexual în Universul Marvel, filmul va avea pentru prima dată şi un personaj surd, Makkari, interpretat de Lauren Ridloff. Creaţi de Jack Kirby şi prezentaţi pentru prima dată în benzile desenate ale francizei în 1976, aceşti supereroi nu fuseseră aduşi niciodată pe ecrane. „Eternals” este regizat de Chloé Zhao, care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film în 2021 cu Nomadland.
 
Acţiunea filmului are loc după evenimentele din Avengers: Endgame. Eroii reprezintă o rasă străveche legată de Celestiali, care trăiesc ascunşi între oameni de 7.000 de ani. Confruntaţi cu revenirea celor cunoscuţi drept „Deviants” şi pericolul iminent pe care îl reprezintă, eroii nemuritori ies din umbră şi încep lupta.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările