Rusia anunţă că a testat cu succes ultimul său tip de sistem de apărare antirachetă

Rusia anunţă că a testat cu succes ultimul său tip de sistem de apărare antirachetă

Sistemul S-500 FOTO mil.ru

Rusia a anunţat, marţi, că a testat cu succes noul său sistem de apărare antiaeriană S-500, Moscova accelerând în ultimii ani dezvoltarea de noi arme pe fondul tensiunilor cu Occidentul, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noul sistem S-500 a efectuat exerciţii de tragere asupra unei ţinte balistice de mare viteză”, a indicat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării. „Ţinta a fost atinsă”, adaugă acest comunicat al armatei ruse, care a difuzat pentru prima dată imagini ale S-500 în acţiune. 

Potrivit acestei surse, S-500 va fi desfăşurat într-o unitate din regiunea Moscovei atunci când toate testele vor fi încheiate. 

Rusia afirmă că S-500, cu o rază maximă de acţiune de 600 de kilometri, „nu are echivalent în lume”. 

Ele trebuie să înlocuiască sistemele S-400, încă relativ moderne şi vândute recent în mai multe ţări între care Turcia, stârnind proteste din partea NATO şi a Statelor Unite. 

La începutul lui iulie, comandantul Forţelor Aerospaţiale Ruse, Serghei Surovikin, a indicat faptul că S-500 trebuie „să distrugă rachete cu rază medie şi, dacă este necesar, rachete internaţionale în ultima parte a traiectoriei lor”. 

S-500 „pot distruge şi rachete hipersonice”, a precizat el în ziarul armatei ruse Krasnaia Zvezda.

Pe fondul tensiunilor cu ţările occidentale, Rusia a multiplicat în ultimii ani dezvoltarea de noi arme. 

Luni, Rusia a anunţat un nou test reuşit al rachetei hipersonice Zircon, care face parte din gama de arme „invicibile” lăudate de preşedinte Vladimir Putin. Acesta trebuie să viziteze marţi salonul aerospaţial MASK-2021 de lângă Moscova, unde va fi dezvăluit un nou avion de vânătoare rus. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările