Mii de ruşi au ieşit în stradă să ceară alegeri libere

Mii de ruşi au ieşit în stradă să ceară alegeri libere

Manifestaţie la Moscova pentru alegeri libere Captură YouTube/ AFP

Peste 10.000 de persoane, între care se află membri ai opoziţiei ruse, s-au adunat, sâmbătă, la Moscova, pentru a cere organizarea de alegeri libere şi echitabile, conform organizaţiei White Counter, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opoziţia a cerut desfăşurarea acestei manifestaţii după ce autorităţile au invalidat înregistrarea a 27 de candidaţi la alegeri pentru Parlamentul Moscovei.

Duminica trecută, mai multe persoane au fost reţinute în timpul unei manifestaţii pentru „alegeri corecte“. Printre persoanele arestate figurează Liubov Sobol, Ilia Iaşin şi Ivan Jdanov, aliaţi ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi.

Protestatarii îi reproşează Comisiei Electorale a Federaţiei Ruse că blochează intenţionat candidaturile opozanţilor şi independenţilor în alegerile din septembrie, sub pretextul că o parte dintre semnăturile susţinătorilor lor, necesare pentru a putea candida, sunt false.

Marţi, Comisia Electorală a autorizat participarea a 216 candidaţi, în timp ce alţii 27 au fost excluşi din acest scrutin.

Locuitorii Moscovei sunt chemaţi la urne la 8 septembrie pentru un scrutin menit să înnoiască mandatul de cinci ani a 45 de deputaţi din Parlamentul local, însărcinat cu validarea deciziilor primarului Serghei Sobianin, un om loial puterii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: