Echipamentul care îi face invizibili pe soldaţi chiar şi cu dispozitive termice şi de infraroşu

Echipamentul care îi face invizibili pe soldaţi chiar şi cu dispozitive termice şi de infraroşu

Compania rusă 5.45 Design a prezentat, la mijlocul lunii martie,  la târgul de armament IWA 2019 din Germania, cel mai nou echipament tactic produs pentru trupele speciale. Soldaţii care poartă acest tip de echipament nu pot fi văzuţi de niciun dispozitiv de vizibilitate pe timp de noapte sau termic.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plus, acest set de echipamente de luptă, în gama de culori ATACS cu remisiune în infraroşu, permite soldatului să acţioneze la munte, în pădure şi în alte terenuri din zona climatică europeană. În acelaşi timp, materialul este impregnat cu un compus special şi nu străluceşte pentru a fi detectat de dispozitivele de vedere pe timp de noapte.
 
Potrivit designerilor, kit-ul este deosebit de eficient vara pe câmp, în stepă sau în păduri de foioase sau de conifere. La interior, foloseşte un material hibrid cu funcţie de membrană. Este o ţesătură respirabilă care protejează soldatul de de vânt şi de ploaie în Europa, în jungla Amazonului sau în Asia de Sud-Est.
Ţesătura este întărită în anumite locuri pentru a evita abraziunea, astfel spus permite luptătorului să se târască fără teama că o oră mai târziu, pantalonii vor fi zdrenţe. 
 
Compania rusă spune că în următoarele luni va semna contracte cu unitatea de elită a forţelor speciale franceze, GIGN, cu poliţia spaniolă şi poliţia antirevoltă spaniolă, precum şi cu unităţile de combatere a terorismului din Ungaria" , a declarat purtatorul de cuvant al Proiectului 5.45 pentru portalul Russia Beyond. Potrivit acestuia,  echipamentul de luptă a depăşit concurenţii  precum, Arcteryx şi UF PRO, în termeni de design şi confort. 

"Sistemul de achiziţii în Europa este mai simplu decât în Rusia - există mult mai puţine bariere birocratice de trecut. Aici este suficient ca şeful unităţii să decidă să echipeze  personalul său cu o armă sau echipament şi să aloce pur şi simplu bani din buget", a adăugat un reprezentant al proiectului  5.45 Design.
 
"A permite oricui să se înregistreze şi să lanseze acţiuni de campanie electorală generează riscuri. Legile electorale în Europa sunt de tip naţional. Deci, nu există nicio modalitate ca o autoritate de reglementare din Belgia să ia decizii pentru Suedia dacă cineva încalcă legislaţia belgiană", a argumentat reprezentantul Facebook, precizând că firma americană a refuzat solicitările de a excepta instituţiile UE de la aplicarea noilor reglementări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările