Cinci  arme pe care Rusia le-ar putea folosi pentru a ataca Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
artilerie rusesca

Ruşii au început exerciţii militare în apropierea frontierei cu Ucraina încă din luna decembrie, când Kremlinul a anunţat manevre militare de iarnă. Cu toate acestea, şeful spionajului militar ucrainean a avertizat încă din luna noiembrie că invazia este estimată să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie. Publicaţia Business Insider prezintă cinci arme pe care Rusia le-ar putea folosi , la sol, în caz de invazie.

Potrivit experţilor militari consultaţi de NYT, invazia Rusiei ar putea avea loc doar în condiţii de iarnă. Cu cât se apropie primăvara, acest lucru va fi imposibil de realizat. În luna martie încep ploile, noroiului, condiţii care ar îngreuna extrem de tare deplasarea trupelor la sol.

Condiţiile meteorologice din acest moment nu îi sunt favorabile lui Vladimir Putin. Iarna blândă de până acum aduce un teren mai degrabă noroios, nu foarte îngheţat. Vremea ar putea da planurile ruşilor peste cap şi este posibil ca invazia să fie amânată până la începutul lunii februarie, au declarat, sub protecţia anonimatului, oficiali ai administraţiei americane.

Publicaţia Business Insider prezintă cinci arme pe care Rusia le-ar putea folosi , la sol, în caz de invazie. Evident, ar exista şi acţiuni ale avioanelor de luptă şi ale elicopterelor de atac şi transport, dar s-a concentra pe lupta terestră. 

Tancul T-90

Tancul T-90

Tancul de luptă principal al armatei ruse este T-90, cel mai bun şi cel mai testat, deşi unii spun că T-72B3 îmbunătăţit ar fi mai bun.  T-90  a luptat în Daghestan, Ucraina şi Siria. De-a lungul anilor a tot fost modernizat. Există aproximativ 750 până la 1.000 de variante T-90. Blindajele Kontakt-5 şi Relikt îl fac rezistent în faţa inamicului. 

Sistemul de contramăsuri Ştora-1 este folosit pentru a deruta rachetele antitanc inamice. Acesta emite semnale infraroşu care blochează bogey-urile de intrare. Dacă tancul este luat la ţintă, Ştora-1 transmite automat un avertisment şi distribuie grenade de fum pentru a-i ascunde mişcările.

Trebuie subliniat că tancurile T-90 au avut dificultăţi în războiul civil sirian când militanţii au distrus cinci cu rachete antitanc. Ucrainenii vor putea riposta cu rachetele Javelin pentru a contracara T-90. Dar probabil că nu vor avea suficiente pentru a neutraliza toate blindatele ruseşti.

Obuzierul autopropulsat Koalţia

 Obuzierul autopropulsat Koalţia

Ruşii au, de asemenea, un nou şi letal obuzier pe şenile autopropulsat numit Koaltia-SV, care este similar cu americanul M109A7 Paladin. Obuzierele autopropulsate sunt capabile să tragă o serie de salve de foc şi să se îndepărteze pentru a relua lupta. Ruşii susţin că obuzierul de 155 mm poate trage 16 obuze pe minut cu un încărcător automat, ceea ce este greu de crezut. Koalţia trage cu o gamă largă de muniţie, de la obuze cu explozie fragmentară, la obuze ghidate cu precizie şi ciorchine.

Transportorul blindat Rakuşka

Transportorul blindat Rakuşka

În caz de atac ruşii ar recurge probabil la forţele aeriene pentru a ateriza în spatele liniilor inamice şi provoca ravagii, dar şi la transportoarele blindate de trupe.  Transportul blindat pe şenile BTR-MD Rakuşka este un vehicul blindat de luptă proiectat pentru a transporta trupe de infanterie pe câmpul de luptă. Transportoarele blindate sunt, de obicei, înarmate doar cu o mitralieră, deşi există variante care transportă tunuri antitanc fără recul, rachete antitanc teleghidate sau mortiere. Acestea nu sunt, de obicei, concepute pentru a lua parte la o luptă directă, ci doar să efectueze manevre cu trupe spre/pe câmpul de luptă în condiţii de siguranţă.

 Armamentul din dotare este folosit de obicei în mod defensiv, iar blindajul asigură protecţie doar în cazul armelor uşoare de foc ale infanteriei sau împotriva schijelor mai mici ale artileriei. Vehiculele pot avea roţi (cu tracţiune integrală) sau pot fi şenilate. Modelul standard care transportă 13 soldaţi este înarmat uşor cu un lansator de grenade de 7,62 mm cu telecomandă şi probabil şi un lansator de grenade de 30 mm.

Există o versiune antitanc care este echipat cu rachete ghidate Kornet . Există, de asemenea, modele echipate cu radar şi o variantă de comandă şi control. Soldaţi pot sări din Rakuşka şi să tragă cu sistemele portabile de apărare aeriană (MANPAD) Verba . Rakuşka le-ar furniza date de ţintire direct la vizorul armei. Acest lucru ar fi periculos pentru elicopterele şi avioanele ucrainene.

Sistemul de rachete cu lansare multiplă Uragan

Sistemul de rachete cu lansare multiplă Uragan

Uragan - 1M este un sistem de rachete cu lansare multiplă montat pe camion, care ar putea cauza multe daune trupelor ucrainene dacă este desfăşurat.

Are două lansatoare cu 12 tuburi de lansare cu tragere rapidă. Uragan-1M are o autonomie maximă de aproximativ 89 de kilometri. Focosul standard este fragmentar, dar poate trage cu  rachete antipersonal, antitanc, clustere şi focoase incendiare.

Racheta sol-sol Iskander

 Racheta sol-sol Iskander

Rusia este cunoscută pentru rachetele sale sol-sol, iar Iskander este cea mai folosită. Iskander-M este o rachetă sol-sol cu echipament electronic, care îi oferă atât precizie, cât şi lipsa de vulnerabilitate la interceptare, precum şi capacitatea de a schimba ţintele sau de a urma o ţintă în mişcare.

Vehiculul de lansare mobil este dotat cu două rachete, fiecare dintre acestea putând fi lansată separat. În timpul zborului, operatorul de la sol poate reconfigura direcţia prin ajustarea acesteia, dacă este necesar, pentru a atinge ţinte în mişcare, precum coloane de tancuri sau convoaie de aprovizionare.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite