Un câine surd şi parţial orb a stat 15 ore alături de o fetiţă care s-a rătăcit în Australia

Un câine surd şi parţial orb a stat 15 ore alături de o fetiţă care s-a rătăcit în Australia

Max a rămas 15 ore alături de fetiţa dispărută FOTO The Australian

Max, un câine bătrân, surd şi parţial orb, dar extrem de loial, a rămas timp de 15 ore alături de o fetiţă de trei ani care s-a rătăcit în orăşelul australian Warwick.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aurora a fost dată dispărută din faţa casei sale din Warwick vineri după-amiază, în jurul orelor 15.00. Animalul de companie al bunicilor ei, un câine de cireadă australian în vârstă de 17 ani, a urmat-o pe fetiţă după ce a părăsit curtea casei şi nu s-a despărţit de ea toată noaptea, dormind alături de micuţă când temperatura a scăzut la 15 grade Celsius, potrivit The Australian. 
 
În jur de 100 de poliţişti, voluntari şi membri ai serviciilor de urgenţă s-au mobilizat pentru a o căuta pe Aurora în preajma casei care se află într-o zonă montană. Sâmbătă dimineaţă, bunica fetiţei, care îşi striga nepoata, a auzit un răspuns slab. „Când am auzit-o strigând «bunico», am ştiut că e ea. Am urcat muntele şi când am ajuns sus, a venit câinele la mine şi m-a condus direct la ea“, a povestit bunica fetiţei.
 
Aurora a fost găsită la aproximativ doi kilometri de casă, pe un teren care se află tot în proprietatea familiei, prezentând câteva tăieturi şi zgârieturi minore. 
 
„Zona din preajma casei e muntoasă, terenul fiind destul de dificil de parcurs, aşa că a avut mult de mers alături de câinele care i-a fost loial. Şi ţinând cont că vremea a fost rece peste noapte şi că a plouat, suntem norocoşi că fetiţa este teafără“, a declarat şeful serviciului de urgenţă.
 
Max a fost declarat de Poliţia din Queensland câine de poliţie onorific. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările