O navă-fantomă plină cu corpuri descompuse a ajuns aproape de malul Mării Japoniei

O navă-fantomă plină cu corpuri descompuse a ajuns aproape de malul Mării Japoniei

FOTO Kyodo

Opt corpuri descompuse au ajuns aproape de o plajă japoneză într-o navă din lemn de mici dimensiuni. Presa locală speculează că trupurile ar putea veni din Coreea de Nord.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava a fost găsită luni de către Garda de Coastă din Japonia, la doar câteva zile după ce alte două corpuri scheletice de bărbaţi ar fi apărut pe ţărmul unei insule din Marea Japonie, scrie Sky News.
 
Oficialii locali sunt de părere că cele două cadavre găsite în weekend ar putea veni din Coreea de Nord, care se află la 720 de kilometri de ţărm, după ce asupra acestora au găsit ţigări şi veste de salvare coreene.
 
Autorităţile japoneze cercetează dacă doi au legătură cu cadavrele găsite luni şi dacă pot confirma că vin din Coreea de Nord.
 
Săptămâna trecută, opt pescari care pretindeau că sunt din Coreea de Nord au fost găsiţi la 70 de kilometri de barca descoperită luni. Pescarii au declarat că vremea rea i-a târât până pe malul japonez.
 
Câţiva experţi au declarat că accidentele din ultima vreme ar putea fi cauzate de lipsa alimentelor din Coreea de Nord, oamenii fiind forţaţi să-şi navigheze navele vechi, de mici dimensiuni, dincolo de apele de coastă în căutare de hrană.
 
Seo Yu-suk, director de cercetare al Institutului de Studii Nord-Coreene din Seul, a declarat că deoarece Phenianul a fost supus unor sancţiuni din ce în ce mai severe, statul a obligat oamenii să adune mai mult peşte pentru a compensa lipsa de hrană a populaţiei.
 
Până acum, 42 de nave din lemn despre care autorităţile spun că provin din Coreea de Nord au ajuns pe malul japonez. Anul trecut, totalul acestora a fost de 66.
 
Când o astfel de navă ajunge pe malul japonez, echipajul este de multe ori găsit mort. De aceea, presa locală numeşte aceste ambarcaţiuni „nave-fantomă“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările