Maroc: Două persoane au fost arestate pentru că s-au sărutat în postul Ramadanului

Maroc: Două persoane au fost arestate pentru că s-au sărutat
în postul Ramadanului

Un cuplu a fost arestat în oraşul Marrakech din sudul Marocului pentru să s-a s-a sărutat în timpul orelor de post ale Ramadanului, au informat joi surse ale Asociaţiei pentru drepturile omului din Maroc (AMDH) citate de EFE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentantul AMDH, Omar Arbib, a explicat că bărbatul şi femeia au fost surprinşi de o patrulă a poliţiei sărutându-se în spatele unei clădiri la Gueliz, unul din cartierele înstărite ale oraşului.

În aceeaşi zi, alte două persoane au fost arestate şi eliberate condiţionat pentru că au băut apă în timpul orelor de post în oraşul Zagora din sudul ţării, informează Agerpres.

În Maroc, articolul 222 al Codului Penal pedepseşte cu între 1 şi 6 luni de închisoare "orice persoană de cult musulman care încalcă ostentativ postul într-un loc public în timpul Ramadanului".

În timpul Ramadanului, unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului, este interzis tuturor musulmanilor să bea, să mănânce, să fumeze şi să întreţină relaţii sexuale întreaga zi până la apusul soarelui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările