Manuel Merino, preşedintele interimar al Peru, a demisionat după ce două persoane au murit în timpul protestelor

Manuel Merino, preşedintele interimar al Peru, a demisionat după ce două persoane au murit în timpul protestelor

Preşedintele interimar Manuel Merino şi-a dat demisia  FOTO: bbc.com

Manuel Merino, preşedinte interimar al Peru, a demisionat duminică, 15 noiembrie, la mai puţin de o săptămână după ce a preluat funcţia şi după proteste la care participanţii i-au cerut demisia. În urma manifestaţiilor, două persoane au murit şi zeci au fost rănite, împingând ţara în altă criză politică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manuel Merino a preluat pe 10 noiembrie preşedinţia, după ce opoziţia care domină Congresul a votat demiterea predecesorului său Martin Vizcarra, acuzat de luare de mită, învinuire pe care acesta din urmă a negat-o, scrie Reuters. 

Sâmbătă, 14 noiembrie, mii de manifestanţi, în mare parte tineri de cel puţin 25 de ani, au ieşit în stradă, în diferite oraşe, pentru a cere demisia lui Merino şi a respinge ceea ce ei consideră o lovitură de stat parlamentară.          

Ei au avut pancarte cu mesaje: „Merino, nu eşti preşedintele meu“, „Merino impostor“ şi „Peru s-a trezit“.

În Piaţa San Martin din Lima, poliţiştii au făcut uz de gaze lacrimogene, lansate inclusiv din elicoptere, pentru a dispersa manifestanţii care ameninţau sediul Parlamentului. 

Şapte dintre cei 18 miniştri ai lui Merino şi-au anunţat demisia sâmbătă seară după intervenţia Poliţiei, între care cel al Sănătăţii, Abel Salinas, potrivit mass-media locale.                   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările